Azi iubesc…ceramica pastel

Da, chia așa: azi mi-ar plăcea să am bucătăria plină de ceramică în culori pastel. Culorile pastel sunt în tendințe anul acesta, dar mai presus de acest fapt pentru unii nerelevant, este ceea ce transmit aceste culori. Liniște, calm, armonie. Mie cel puțin, asta îmi spun și mi-e greu să cred că se simte cineva instigat la violență de ele :) .

gorgeous-Mud-Australia-collection

Gorgeous-Mud-Australia-teapot

Arta prelucrării lutului este foarte veche, wikipedia zice că au fost descoperite in China obiecte de ceramică cu o vechime estimată la 17500-18300 de ani.

Handmade-gorgeousness-by-Mud-Australia

love-everything-about-Mud-Australia

Culorile pastel nu sunt pentru prima dată la modă, au fost de-a lungul timpului multe perioade (chiar în secolele trecute în care nu erau neapart în tendințe, așa cum ne raportăm noi la acest concept azi) în care aceste nuanțe ”palide”, delicate erau utilizate în diverse domenii ale vieții.

Găsiți aici de exemplu, paleta culorilor folosite în anii ’50, paletă care includea foarte multe nuanțe pastel.

mud-australia

Piesele din ceramica din poze sunt realizate de cei de la Mud Australia și sunt handmade.

Am găsit și la noi câteva farfurii și căni de ceramică în culori pastel, dar prea puține: la un magazin pe breslo și la handmademylove. Mai sunt și pe Biscuit, dar au la prețuri un pic mai mari.

Mud-Australia-mugs

Nuanțele pastel apar, la fel ca și ghioceii, la începutul fiecărei primăveri :) . Anul ăsta însă au venit mult mai în forță decât în alți ani așa că le voi acorda și eu mai multă atenție. So, stay tuned!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *