6 idei ingenioase pentru vopsit ouăle de Paște

Pentru că săptămâna viitoare este Paștele Catolic m-am gândit că ar prinde bine câteva idei pentru această sărbătoare. Nici dacă sărbătoriți Paștele Ortodox nu cred că vă prind rău; în felul ăsta veți avea mai mult timp să vă pregătiți în caz că vă inspiră ceva.

Azi, despre  ouă :)

În copilărie cele mai faine ouă erau cele vopsite cu foi de ceapă și cu forme de pătrunjel. Celor care nu-și aduc aminte le reamintesc: se punea pe ou o frunză de pătrunjel bine întinsă, apoi se fixa cu o bucată de dres (subțire, de mătase) și se introducea în apa cu frunzele de ceapă roșie. La final se ungea cu slănină ca să lucească. Cred că partea asta cu slănină se mai face și acum.

Sigur, mai erau și cele pictate manual, dar cine avea timp și răbdare de așa ceva? Ca să nu mai vorbesc de talent. Cred că și acum unele dintre cele mai frumoase sunt cele încondeiate, pictate manual, dar aia deja se cheamă un fel de artă. Însă pentru cei care nu au priceperea sau răbdarea necesară pentru a lua pensula în mână, râmâne varianta vopsirii prin diverse tehnici mai simple.

Una dintre variantele mele preferate este cea în care se folosesc ”vopsele” naturale: varză roșie, foi de ceapă cum ziceam, afine, cafea și diverse comdimente. Culorile realizate astfel sunt plăcute, un pic estompate cumva iar aspectul obținut este unul natural. Dacă mai punem la socoteală și că toate aceste vopsele sunt lipsite de chimicale, cred că pentru mulți va fi varianta câștigătoare. Găsiți aici metoda exactă împreună cu cantitățile necesare pentru a vopsi în acest fel ouăle de Paște. Eu sigur voi încerca, chiar săptămâna viitoare, și vă voi arăta ce a ieșit.

gt_dyeeegs01_xl

Poate cea mai simplă idee pentru a obține niște ouă cu un look grozav :) este să folosim ouă de prepeliță. Aspectul lor deosebit le face să fie foarte decorative (sper că v-ați prins că și în acest post, chiar dacă vorbim de ouă, primeză look-ul, da?).

Food+245

via

O altă idee faină care te trimite cu gândul la natură, cuib, primăvară este cea a ouălor stropite :)

Se vopsesc ouăle în culori pastel. Apoi, folosind o periuța de dinți veche inmuiată în vopsea acrilică de culoare brună se stropesc ouăle cu aceasta. Mai exact: înmuiați periuța în vopsea și apoi treceți cu degetul peste perii periuței și stropiți în acest fel ouăle.

22

O idee mai shabby chic așa, este să folosiți dantelă. Puneți o fâșie de dantelă în jurul oului, fixați-o bine și fierbeți oul în culoarea dorită. Chiar dacă nu reușiți să obțineți cu toate culorile un efect clar, vizibil și deosebit puteți oricând să folosiți dantela pentru a decora oul (înfășurați fâșia de dantelă în jurul oului). Instrucțiuni și mai multe poze pentru această idee găsiți aici.

PinkFinalFramed-525x668

O altă variantă care mi se pare foarte decorativă, dar despre care nu știu cât este de sigură din perspectiva sănătății (habar n-am ce vopsele se folosesc pentru a vopsi mătasea) este cea în care ouăle sunt colorate folosind…vechi eșarfe de mătase! Zic vechi pentru că mi-e greu să cred că e cineva atât de dornic să aibă ouă speciale de Paște încât să renunțe la eșarfele preferate. Dar, dacă aveți eșarfe de mătase vechi sau bucăți de mătase cu care oricum nu aveți ce face, iată o idee prin care să le dați și lor un rost. Am găsit această idee pe Etsy unde cineva chiar vinde un kit pentru așa ceva. Găsiți acolo și instrucțiuni clare despre acest procedeu de vopsire.

il_570xN_435562252_pt1d

Dacă beneficiați și de niște mâini micuțe pe care vreți să le implicați în proces, o idee foarte drăguță este cea a lipirii pe ouă a unor mici forme decupate din hârtie. Culorile pastel ar fi cele mai potrivite, dar cu siguranță efectul este deosebit și dacă folosiți alte culori.

GH Easter 2012-_125

Abia aștept să pun în practică cel puțin una dintre aceste idei și astfel, alături de tradiționalele (și frumoasele) ouă roșii, voi așeza cu siguranță și câteva mai deosebite.

Comments

comments

4 thoughts on “6 idei ingenioase pentru vopsit ouăle de Paște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *