Egg Chair

V-am zis că sunt trei scaune care nu mă lasă în pace, nu-i așa? Primul este DSW, al doilea Tolix, iar al treilea The Egg. Aceasta este de fapt un fotoliu, dar tot aceluiași scop servește așa că le-am băgat toate în aceeași categorie.

The Egg a fost proiectat de Arne Jacobsen și la fel, ca și celelalte două, are mai mult de 50 de ani. Este un scaun foarte celebru și deși nu-i chiar tânăr nu-și arată vârsta, ba dimpotrivă, se potrivește de minune spațiilor amenajate în stil contemporan și nu se împacă prea bine cu stilul vintage sau retro.

 

AHDpink-egg-chair-e1349802905207 egg_chair jacobsen-egg-chair-730x547 leather-jacobsen-egg-one-piece-366x550

rocking-egg-chair-620x349

 

Nu știu cât costă acest scaun, dar bănuiesc că, la fel ca orice obiect de designer nu are în niciun caz un preț mic. Dar, tot la fel ca și în cazul majorității obiectelor de designer, probabil există deja replici mai ieftine. Nu-l trec pe wishlist că deja oricum e prea lungă lista mea, se întinde cam până la Crăciunul din 2017 și oricum nu știu dacă mi-ar plăcea o replică :)

luislemarie-02

Egg chair are și o verișoară, scaunul lebădă (Swan chair). Adică acesta de mai jos.

e737f9fc44984bddc76658d538d87661

Iar aici sunt impreună, Oul și Lebăda, din semiprofil. Nu m-am întâlnit niciodată cu aceste scaune, dar sunt absolut sigură că sunt foarte confortabile.

swan_chair_royal_sas_3

 

foto: fotolemaire, essentialbaby, abigailahern, houseandhome, danishdesignstore, stardust, tumblr

Comments

comments

2 thoughts on “Egg Chair

  1. Pingback: Pastel love |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *