Proiect DIY de weekend

V-am spus oare că mi-am găsit vopsea pentru a face o suprafață tablă de scris? Da, îmi amintesc că v-am zis când m-am lăudat cu vazele astea vopsite :)

Și știu că eram încă nedumerită în ce privește vopseaua asta. Ei bine, între timp m-am lămurit. Vopseaua e faină tare și se pot face multe lucruri drăguțe cu ea. Eu am ales să o folosesc într-un scop mai mult decât util: să-mi fac un fel de organizer pe perete astfel încât de câte ori trec prin hol și mai ales, de câte ori plec undeva, să-mi arunc o ultimă privire pe acesta și să nu mai plec, de exemplu, la cumpărături fără să știu că trebuie să trec și pe la farmacie. Și sunt multe alte chestii pe care le notez aici, chiar dacă sunt notate și în agendă: să o sun pe mătusă-mea, ora ședinței de la grădi și alte asemenea. Ba mai mult, în zilele în care sunt mai debusolată (ca să nu zic că aș fi un pic demotivată), mai scriu și câte un mesaj de îmbărbătare (din ală motivațional).

Așadar, să vă descriu și să vă arăt procesul: prima dată am măsurat spațiul pe care urma să-l fac. Mi-am dorit să fie pe holul de la intrare pentru a fi într-un loc vizibil și care nu prea avea niciun fel de decorațiuni de perete pe el. După măsurare, am calculat dimensiunile fiecărei căsuțe. Eu am optat pentru varianta asta dar sunt multe forme pentru acest fel de calendar. Apoi, cu o bandă izolatoare am marcat forma. Am vopsit de două ori (la interval de câteva ore) cu vopseaua specială și am lăsat să se usuce complet 24h. Și gata tabla de scris! Deocamdată am scris doar de câteva ori și văd că nu s-a murdărit prea tare. Și, foarte important este că am folosit o cretă moale întrucât cu una tare riscam să stric suprafața.

IMG_7163 IMG_7164

organizer tabla de scris

Datorită lipsei luminii naturale de pe hol pozele nu-s chiar perfecte, dar înțelegeți ideea, nu-i așa?

Dacă nu prea aveți chef să încercați varianta cu vopseaua sau vi se pare prea mare bătaia de cap ținând cont că dacă vă plictisiți de acest calendar sau de culoarea neagră pe care o presupune trebuie să zugrăviți, să știți că există și autocolante tablă de scris. Eu am găsit chiar un memo foarte simpatic aici, dar sigur se găsesc și pe la alte magazine online. Dacă mai văd vă zic :)

Dacă totuși vă apucați de acest proiect eu vă încurajez: n-a fost greu deloc, realizare lui nu a implicat mult timp și, cel mai important, îmi place enorm cum arată!

Comments

comments

5 thoughts on “Proiect DIY de weekend

    1. Ma bucur! El in realitate arata mult mai bine, de data asta poza nu reda bine ceea ce reprezinta el de fapt pentru ca pe langa rolul de organizer mai are si rol decorativ. Doar ca asta nu se prea vede in poza asa ca trebuie sa ma crezi pe cuvant :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *