Să ne lăudăm, zic!

Nu, nicidecum cu performanța uluitoare de la Eurovision a lui Cezar, ci cu ceva cu adevărat valoros. Nu zic ca vocea lui n-ar fi (ca eu sunt afoana si nu ma pot pronunta) dar performanța pe de-a întregul a fost jalnică. No more comments.

Sunt o mare admiratoare și o înfocată susținătoare a artei populare românești și a artizanilor. Mai ales a bătrânilor care încă fac lucruri deosebite, dar și a tinerilor care încearcă să ducă mai departe tradiția meșteșugurilor noastre și, într-un fel sau altul, să promoveze arta populară. Sau să o reinterpreteze așa încât să nu se piardă și să-i dea o formă contemporană și atractivă chiar și pentru cei care caută mai mult noul decât vechiul.

tumblr_mivs2gxrPG1r5j6l0o1_1280 tumblr_mivs17rKbB1r5j6l0o1_1280 tumblr_mixnum0nXL1r5j6l0o1_1280 tumblr_ml3iutPgtV1r5j6l0o2_r1_1280 tumblr_ml3j9xBBXb1r5j6l0o1_r1_1280

tumblr_ml3j29hy5C1r5j6l0o1_r1_1280 tumblr_mlbcvvooLu1r5j6l0o1_1280

Pe Madalina Andronic si pe Claudiu Stefan cu al lor The Awsome Project i-am descoperit, culmea, prin intermediul unui renumit blog de design străin. Produsele lor mi se par delicate și rafinate iar motivele populare reinterpretate în viziunea lor sunt incredibil de frumoase. Sper să aibă succes cu acest proiect și să ajungă să bucure cu aceste obicte pe cât mai mulți iubitori de frumos.

De o altă surpriză am avut parte zilele trecute când am ajuns pe pagina unui magazin, numit Les Petit Bohemes care din ce văd vinde produse vintage pentru copii (în special obiecte de decor). Printre produsele lor se află foarte frumos puse în valoare și niște covoare vechi romînești superbe (la niște prețuri pe măsură). Sper, de asemenea, ca aceste covoare să-și găsească niște proprietari care să le prețuiască și să le admire.

covor vechi covor vechi covor vechi covor vechi

Așadar, să ne lăudăm, nu?

Comments

comments

2 thoughts on “Să ne lăudăm, zic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *