Trei pași pentru a schimba look-ul unui dormitor

Tare mult îmi plac mie proiecte astea care, cu buget mic și efort aproape nesemnificativ, pot schimba radical ambianța unei încăperi. Deși sunt conservatoare și accept destul de greu schimbările și noul (vă vine să credeți că eu nu am gustat conopida și mazărea până la vârsta de 25 de ani?! și chiar și acum îmi ia ceva timp să gust din ceva nou) sunt foarte entuziamată de fiecare dată când pot să schimb ceva în casă fără consecințe majore. Adică nu m-aș apuca să vopsesc un perete într-o culoare turbată (țin destul de mult la culorile neutre în care este decorată locuința) pentru că mi-ar fi greu să-l readuc la starea inițială. La fel, nu aș investi în schimbarea perdelelor decât dacă aș fi mai mult decât sigură că nu aș vrea să revin la cele vechi. Și atunci, mă bucur de fiecare dată când găsesc idei prin care pot schimba totuși una, alta, dar care, totodată îmi asigură și faptul că pot să refac cu mare ușurință varianta ințială.

 

decorare dormitor

decorare dormitor  decorare dormitor

 

Primul pas, și cel mai simplu este folosirea unor perne decorative și a unor cuverturi diferite.  Deja dintr-o privire se simte diferența dintre cele două styling-uri. Primul e mai sobru iar al doilea mai jucăuș.

Al doilea pas este înlocuirea veiozei. Veiozele nu sunt chiar foarte costisitoare și pot fi oricând utile poate în altă cameră. Și, dacă nu vreți să cumpărați o veioză nouă sunt abajururi care pot fi schimbate. La IKEA, normal.

Iar al treilea pas simplu este schimarea obiectelor de decor. Nu zic că am stivuite covoare prin vreo boxă, dar cred că pot găsi variante să mai schimb covoare/carpete.covorașe între ele. Un coș cu diverse obiecte care să aducă un plus în decorearea camerei poate fi de asemenea o idee de luat în seamă. Și chair și coșurile se pot vopsi, așa încât coșul care azi a fost alb , mâine poate fi roșu :)

Ei, ce ziceți? Vi se pare complicat? Eu cred că voi încerca.

foto: idainterior

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *