Home tour – Apartament mic cu detalii contemporane. Sau secretul unui apartament cu atmosferă aerisită.

Am citit pe un blog străin, printre comentariile aferente unei postări referitoare la o locuință mică, destul de multe critici privind faptul că acele locuințe mici prezentate și lăudate sunt doar niște piese de mobilier adunate între patru pereți (sau șase sau câți or fi fost) pentru că ceea ce se vedea acolo nu putea a fi casa cuiva deoarece, fiți atenți aici: era prea ordine și erau prea puține lucruri și locuri de depozitare. Recunosc că și eu m-am întrebat de multe ori cum pot unii oameni să se debaraseze de obiectele inutile. Sau cum pot păstra ordinea. Da, mintea unui om dezordonat poate naște și astfel de întrebări. Dar, am găsit și răspunsul: pur și simplu au capacitatea de a-și simplifica viața. Și cu asta, basta.

În proporție extrem de mare (de fapt pana acum cred ca doar una sau două fac excepție), casele pe care le prezint pe blog sunt case locuite, nu sunt locații închiriate pentru shooting-uri. Și, într-adevăr multe dintre ele par a avea parte de o ordine și un echilibru al detaliilor de învidiat. Dar asta se întâmplă pentru că, surprinzător poate pentru unii, există și oameni care, pe de o parte, pot îngriji acele detalii și, pe e altă parte, pot să renunțe cu ușurință la lucrurile inutile. Secretul unei locuințe mici, mici armonioase și confortabile este organizarea. Dacă într-o locuință mărișoară pot exista diverse spații, colțuri, cotloane prin care se pot ascunde tot felul de acareturi, în locuințele mici acest lucru este imposibil de făcut. Și atunci, pentru cei care doresc să aibă parte de o atmosferă aerisită și de fapt, să aibă parte de orice altceva decât haos, nu există altă opțiune decât o bună organizare.

Dacă și voi v-ați întrebat dacă acele locuințe mici, simpatice nu sunt cumva amenajări realizate de decoratori pentru diverse reviste, eu vă zic că nu-s. Cele mai multe nu-s. Aparțin doar unor oameni (dubios de ordonați din punctul meu de vedere, dar asta-i altă poveste) care știu să-și organizeze spațiul în care trăiesc. Bine, fie, probabil că-i ajută și stilul predominant în care decorează, și anume stilul scandinav, pentru că cele mai multe astfel de locuințe aparțin unor proprietari din acea minunată regiune nordică. De aia cred că încep să iubesc eu stilul nordic! Sunt cumva atrasă de el tocmai pentru că este contrarul stilului meu de a decora și anume cu o mie de cănuțe, văzuțe, pernuțe, sticluțe și alte -uțe. Cred că dacă stilul meu actual s-ar întâlni undeva la mijlocul distanței cu stilul scandinav, după niște scântei, ar ieși ceva foarte drăguț. Până atunci însă, ca să nu mai lungesc vorba atât, vă mai arăt și azi o locuință mică, cochetă, aerisită, perfect organizată și cu personalitate. Ce ar mai putea să vrea cineva de le un apartament mic?!

Enjoy!

decorette-apartament-mic decorette-perna-decorativa decorette-pervaz decorette-apartament-mic decorette-tapet decorette-hol-intrare decorette-bucatarie-alba decorette-bucatarie-alba decorette-apartament-mic decorette-bucatarie-mica-alba decorette-hol-intrare decorette-apartament-mic decorette-dormitor-cochet decorette-dormitor-cochet decorette-apartament-mic

foto: stadshem

Comments

comments

One thought on “Home tour – Apartament mic cu detalii contemporane. Sau secretul unui apartament cu atmosferă aerisită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *