Azi iubesc…dormitoarele decorate simplu

Cred că v-am mai zis că dormitorul meu se află într-un proces continuu de decorare. În primul rând am greșit patul din start. L-am făcut pe comandă la un domn care produce mobilier și care, sunt sigură că face și lucruri grozave dar cu patul meu a dat-o în bară. Apoi, după experiența cu patul și nemulțumirea cu privire la aspectul întregului dormitor datorită patului, restul decorării a rămas pe planul doi. Recent, am aflat de ce are nevoie patul ca să primească o înfățișare drăguță și așa acum îmi fac planuri de cum ar trebui să arate dormitorul. Ca să vă zic, poate vă prinde și vouă bine informația, patul are nevoie de o valance sau, așa cum am găsit eu traducerea, draperie/husă de pat (!?). Vă rog, dacă știți cum se numesc, spuneți-mi și mie că tare aș vrea să știu. Este acea husă sau cuvertură sau draperie :) care se pune de regulă peste pat dar sub saltea, ascunde picioarele și/sau marginea patului și îl face să arate așa:

decorette-pat-stil-contemporan

După ce voi fi găsit acea husă pentru pat, va trebui să mă ocup și de decorarea dormitorului. Și după ce îl voi fi decorat astfel încât să se potrivească cu acest pat care se încadrează cu succes în renumita categorie nici-cal-nici-măgar (ca să înțelegeți despre ce vorbesc: este un pat foarte înalt, fără nicio formă, care arată ca o ladă), cu siguranță, la un moment dat, voi decide că-i cazul să scap de pat :D. Ei bine, pentru acel moment când voi avea plăcerea să concep un alt fel de dormitor, strâng acum idei. Complicat, nu?

Și, simt că mi-ar plăcea un dormitor din acesta simplu, decorat cu puține obiecte, cu patul foarte jos și cu o atmosferă deosebit de zen.

decorette-pat-ikea

Patul din imaginea de mai sus este un pat Ikea, probabil unui dintre cele mai ieftine, care, așa cum se vede, poate arăta grozav. Îl găsiți aici.

decorette-lenjerie-in

Lenjeriile de pat din in sunt la mare căutare! Se zice că cine doarme o dată în astfel de așternuturi n-o să mai vrea altceva. Habar n-am, dar sper să vă pot povesti despre ele la un moment dat pentru că le am trecute pe wishlist.

decorette-pat-alb

decorette-dormitor-decorat-simplu decorette-dormitor-stil-contemporan decorette-dormitor-alb-negru

decorette-dormitor-gri-galben decorette-pat-alb

Vouă vă plac aceste dormitoare simple? Cum credeți că ar fi somnul într-o astfel de ambianță? Eu cred că aș avea numai vise faine :)

foto: Pinterest

Comments

comments

5 thoughts on “Azi iubesc…dormitoarele decorate simplu

 1. ah….patul perfect ;;) still dreaming about it. cred ca husa de/pentru pat e mai aproape de o denumire normala. draperie suna cel putin dubios 😀 e o idee excelenta pentru a ascunde ceva ce nu iti place cum arata. intrebarea mea e: cum naiba o asezi in conditiile in care ai si lada la pat, pe care o utilizezi intensiv?

  1. da, probabil ca husa ii cel mai normal. doar ca s-ar putea intelege husa aceea de saltea cu elastic.
   cred ca s-ar putea cumva taia la colturi astfel incat sa ai acces mai usor la lada.
   am primit pe facebook recomandarea sa imi fac o astfel de husa in loc sa o cumpar (deocamdata nici nu stiu unde sa caut) si cred ca o sa incerc. si iti zic ce a iesit, chiar daca va fi un dezastru :)

   1. Timp si bani sa am pentru cate idei exista 😀 pana una alta tot nu am reusit sa imi schimb jaluzelele din dormitor cu niste draperii decente 😀 poate pana la finalul anului reusesc aceasta performanta 😛 la huse de pat nici nu ma mai gandesc :))))

 2. Cred ca este taiata la colturile care vin peste lada, astfel incat sa see poate ridica.Eu cred ca o si poti croi undeva la un atelier. Dormitoarele prezentate sunt de vis sau visare :).

  1. anca, ne-am gandit la aceeași idee cu taiatul :)
   da, probabil ca o voi face la un atelier de croitorie sau poate găsesc vreo cunoștință pricepută la cusut.
   dormitoarele…da…eu am zis: numai vise plăcute. iar cu lenjeriile de in…tare greu cred că m-aș scula dimineața dintr-o astfel de combinație :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *