Detalii shabby chic în bucătărie

Cum vă mai povesteam, relația mea cu stilul shabby chic este una cu năbădăi pentru că deși îmi plac detaliile care compun un decor shabby chic, atunci când vine vorba de o încăpere întreagă amenajată în acest stil îmi vine să strig după ajutor. Nu știu dacă există o definiție exactă a acestui stil sau dacă cineva din lumea asta ar putea spune cu exactitate unde este limita dintre shabby chic și vintage. Ce îmi e mie clar este că shabby chic înseamnă, printre altele, motive florare de tipul vintage rose, dantelă, roz, turcoaz, alb și piese vechi sau antichizate.

Detaliile acestea care aduc aminte de trecut mi se par puse în valoare în cel mai autentic mod atunci când sunt folosite în bucătărie. Probabil că sentimentul că acestea se potrivesc cel mai bine în bucătărie are o legătură cu amintirile mele despre bucătăria bunicii care era mereu plină de lucrușoare vechi și drăgălașe, cu prosoape de bucătărie colorate, cu cănuțe cu flori rămase din diferite seturi descompletate, furculițe vechi din alapca și alte minunății pe care, dacă le-aș mai avea acum, le-aș păstra cu mare drag și grijă și aș crea cu ele un colțișor inspirat de ceea ce vedeți voi mai jos.

decorette-accesorii-shabby-chic decorette-bucatarie-shabby-chic decorette-accesorii-shabby-chic decorette-detalii-shabby-chic decorette-shabby-chic decorette-shabby-chic-bucatarie decorette-shabby-chic-detalii decorette-ustensile-shabby-chic

Voi ce ziceți? Sunt detaliile shabby chic prea dulci pentru bucătăria secolului XXI?

foto: tumblr, tumblr, hearthandmade, pinterest

Comments

comments

2 thoughts on “Detalii shabby chic în bucătărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *