Șase idei pentru amenajarea unei camere de băieți

Amenajarea și decorarea unei camere pentru copii este o provocare pentru că nu întotdeauna ceea ce ne dorim noi, în calitate de părinți, pentru camera copiilor va fi și îndrăgit sau măcar acceptat de cei mici. Surse de inspirație și idei pentru camerele de copii sunt foarte multe, dar până la urmă contează să le găsim pe cele care se potrivesc copilului nostru și pe care le considerăm și noi corespunzătoare.

Azi povestim despre camere de băieți. Băiețeii iubesc avioanele, trenurile, mașinile de toate felurile, animalele, vor să fie exploratori, cuceritori, soldați, pompieri și câte și mai câte, astfel că avem foarte multe teme din care putem alege.

Mie îmi plac mult camerele de copii în care există hărți. Hărțile, împreună cu povestirile despre marii exploratori și descoperirile lor, fascinează mintea copiilor și cred că orice copil își dorește la un moment dat să trăiască emoțiile unui mare explorator.

O idee simplă dar care imprimă camerei o atmosferă specială este lipirea mai multor hărți pe un singur perete astfel încât acesta să fie aproape în totalitate acoperit.

decorette-idei-camere-copii

O a doua idee pe care mi-ar plăcea să o pot realiza cândva pentru copiii mei este crearea unui cort.  Cred că în special băieții sunt încântați de corturi așa că văd în asta o modalitate de a-i atrage pe copii înspre activități care poate altfel ar fi mai neglijate (de exemplu cititul, povestitul, role-play și alte asemenea).

decorette-idei-camere-copii

Una dintre ideile care nu-mi dă pace în ultima vreme și care îmi pare foarte potrivită pentru camerele de copii este cea a creării unei table de scris pe unul dintre pereți. Își pot nota acolo orarul, diverse lucruri ce trebuie ținute minte, pot desena, face schițe și exersa creativitatea în multiple feluri. Eu am experimentat vopseaua de creat tablă de scris și mi-am realizat cu ea un organizer săptămânal despre care v-am povestit aici. Am scris deja de câteva ori pe el cu cretă și pot spune că vopseaua se comportă bine. Probabil că rezistența ei depinde și de marca vopselei dar și de cât de mult este folosită tabla (și ceva mă face să bănuiesc că un copil ar folosi-o mult mai mult decât mine).

decorette-tabla-de-scris

Un colț pentru citit sau dacă nu este posibilă realizarea acestuia atunci măcar așezare cărților în așa fel încât să fie vizibile și mereu la îndemână (măcar o parte a lor) mi se pare un must pentru o cameră de copii. Pe lângă clasicele biblioteci sau rafturi cu cărți eu aș opta și pentru etajere (de exemplu Ribba de la Ikea) pe care cărțile pot fi expuse.

 

decorette-etajera-carti-copii

În cazul în care trebuie amenajată o cameră pentru doi copii, iar spațiul nu este foarte generos, un birou comun poate fi o soluție. Știu că aproape întotdeauna cel mic îl deranjează pe cel mare, dar poate că dacă ar avea și el un loc fix lângă fratele mai mare și ar avea parte de același tratament faptul că cel mare are de făcut lecții nu ar mai prezenta atâta interes și astfel fratele cel mare ar putea fi lăsat în liniște să studieze. Iar în cazul în care ambii copiii au cam același program și sunt de vârste apropiate atunci biroul dublu chiar mi se pare o idee grozavă.

decorette-amenajare-camere-baieti

O cameră de copii trebuie să fie jucăușă în primul rând. De aceea orice modalitate de a introduce jocul în decorarea camerei e binevenită iar plăcerile micuțului posesor al camerei ar trebui să se regăsească în diverse forme. Sunt un fan al lui washi, așa că nu avea cum să lipseasă dintr-o asemenea postare și ceva legat de vestita washi tape care, în acest caz, poate fi folosită pentru a crea motive decorative sau chiar jocuri și desene.

decorette-amenajare-camera-copii

Ca să încerc să răspund prin această postare unei cititoare care dorește să amenajeze o cameră pentru doi băieți, pe lângă cele șase idei, mai înșir câteva: paturi supraetajate atunci când nu este spațiu destul, folosirea fototapetului dacă au personaje preferate pe care le-ar plăcea să le vadă pe pereți :), expunerea lucrărilor realizate de ei, organizarea jucăriilor și a cărților în așa fel încât să poată chiar ei să le strângă și să le țină în ordine. Dar despre asta cred că o să fac o postare separată cândva pentru că, așa cum poate ați observat deja, la capitolul organizare îmi trebuie mereu o căruță de idei.

decorette-idei-camere-baieti   decorette-amenajare-camera-baieti   decorette-decorare-pereti-camera-copii

Și, să nu uit: știați că până pe la începutul secolului XX culoarea roz era cea folosită cu precădere pentru băieți (fiind o nuanță de derivă din roșu) în timp ce culoarea albastră era aferentă fetelor (fiind culoarea asociată Fecioarei datorită faptului că în majoritatea tablourilor apare îmbrăcată în veșminte de culoare albastră)?

foto:

mommofacebooklillelykkepetitspetitstresors.tumblrmadebygirlaestheticoutburstdicorciadesign,

nytimes.com/interactivelamaisondannag

Comments

comments

One thought on “Șase idei pentru amenajarea unei camere de băieți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *