Chic bites – Spaghete cu icre de știucă

E prima rețetă pe blog. N-aș fi crezut că o să simt această dorință de a împărtăși și rețete de bunătăți, dar pentru că am găsit de atâtea ori inspirație și idei pe blogurile culinare pe care le urmăresc mi-am zis că poate ar fi bine să și dau ceva din ce primesc. În timp ce autoarele acestor bloguri sunt niște gospodine grozave care mânuiesc ustensilele de bucătărie cu aceeași lejeritate cu care mișc eu periuța de dinți, autoarea acestui blog pe care tocmai îl răsfoiți este doar o aspirantă care, de pe această poziție, va încerca să încurajeze alte aspirante prin intermediul renumitului argument dacă eu pot, oricine poate.

Așadar, azi avem: Spaghete cu un strop de icre. 

În Sardinia am mâncat aproape zilnic așa numitele Spaghetti con Bottarga. Adică spaghete cu icre. Bottarga este o specialitate italiană care se prepară din icre și care, în esență, reprezintă icre uscate cu sare. Despre această găselniță italienească găsiți mai multe aici. Eu am încercat o variantă românească :) pentru că nu am avut bottarga. Rezultatul încercării s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Icrele nu-s chiar cea mai ieftină distracție, dar, o dată pe an se întoarce omul din concediu și are nevoie de câte ceva care să facă tranziția la viața de zi cu zi mai usoară, nu-i așa?

Rețeta este simplă.

spaghete si icre

decorette-spachete-icre

Mie îmi plac rețele care mă scot din rutina grătarului cu salată dar sunt în același timp simple și rapide. Și cam asta o să vedeți la rubrica Chic Bites. Sper să vă placă.

Comments

comments

4 thoughts on “Chic bites – Spaghete cu icre de știucă

  1. Asta suna chiar interesant si dietetic. O sa o incerc atunci cand va fi mai racoare, caci nu sunt in stare sa stau cu aragazul aprins in acest moment 😀

    1. Sa stii ca nu-s totusi chiar usoare. Cele originale cu Bottarga erau mai usoare pentru ca icrele sunt uscate si nu mai au asa consistenta grea dar asa nu-s chiar o paine prajita cu ceai :) Al meu om, de exemplu, a apreciat mai mult varianta originala. Eu m-am bucurat de ambele variante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *