Cadouri de casă nouă. Ce aș oferi și ce nu.

Vouă vă este greu să alegeți cadouri pentru casă nouă? Că eu mereu îmi bat capul jumătate de zi pentru a găsi un astfel de cadou potrivit.

Ce nu îmi place mie să ofer sunt cadourile date în dorul lelii. Mai bine duc un buchet de flori într-un ghiveci mai drăguț decât să dau ceva care mie nu mi-ar plăcea. Știu, avem cu toții tot felul de lucruri primite de care abia așteptăm să scăpăm. Dar ăsta nu e un motiv ca atunci când un prieten se bucură de noua sa casă și vrea să sărbătorească eu să îi duc cadou vaza aia oribilă, ciobită, primită acum șapte ani de la mătușa Paraschiva. Și nu aș duce nici lucruri care mie mi se par complet inutile. Mi-ar plăcea să am mereu inspirație și să găsesc obiecte care au strict rol decorativ și despre care aș putea știi cu siguranță că le-ar plăcea proprietarilor. Dar asta se întâmplă foarte rar. De aceea evit de exeplu să ofer tablouri. Pe de o parte, lucrările de artă sunt și destul de scumpe, iar pe de altă parte n-aș vrea să-i pun în situația pe fericiții proprietari de a atârna pe perete și a da nas în nas cu ceva ce li se pare urât. Pentru că aprecierea unei lucrări de artă este tare subiectivă. De exemplu: mie îmi plac lucrările acestui artist. Vouă vi se par frumoase?

Acum că am stabilit ce nu aș duce, să vă zic și ce aș oferi cu sentimentul (naiv) că primirea obiectului cu pricina le va face oareșce plăcere. Desigur, depinde foarte mult de cum sunt proprietarii. Dacă nu sunt amatori de cafea, doar n-o să le duc un set de căni pentru cafea, așa, ca să se simtă ca vulpea din fabulă. Și, e la mintea cocoșului că alegerea depinde și de buget. Eu aici vorbesc despre articole care nu costă mai mult de 300 de lei (chiar și pentru acestea se pot uni forțele mai multor prieteni).

Primul loc în care aș căuta eu este Okazii. Aici aș începe de exemplu cu niște…sfeșnice.

decorette-cadouri-casa-noua

Un sfeșnic are rol decorativ dar poate fi și folosit. La o masă mai specială, la un eveniment deosebit. Poate că veți zice că iar prima opțiune o reprezintă obiectele vechi. Da, pentru că mi se par frumoase, iar cele mai multe dintre ele se potrivesc multor stilul de amenajare nu doar stilului vintage sau shabby chic. Ce ați zice de o fructieră?

decorette-cadouri-casa-noua

Dacă nu aș găsi nimic potrivit pe Okazii sau aș bănui că fericiții proprietari nu ar aprecia lucrurile vechi, aș încerca prin magazinele de home decor. Eu le prefer pe cele online din comoditate și din cauza lipsei de timp. Aș căuta de exemplu un ceas. Am avut mai de mult o postare despre ceasuri de perete, acolo găsiți inspirație dacă vi se pare potrivit un astfel de cadou. Sau poate le-ar plăcea o lampă sau o veioză?

decorette-cadou-casa-noua

Mie îmi place aceasta de la Retro Boutique.

retro-boutique-veioza-loft-conic_tufo

O altă idee care mi se pare salvatoare atunci când nu găsesc nimic mai inspirat o reprezintă oglinzile. O oglindă e mereu utilă, nu?

decorette-cadou-casa-noua

O varietate mare de oglinzi am găsit pe  Chic Ville.

Dacă niciuna din ideile de mai sus nu-mi pare potrivită pentru gazde, atunci rămâne varianta cea mai simplă: coșuri, cutii și alte asemenea pentru depozitat. Astea sunt atât de variate și ca si dimensiuni, utilizare și preț încât este aproape imposibil să nu se găsească ceva.

decorette-cutii-cadou-casa-noua decorette-cadou-casa-noua decorette-cosuri-cadou-casa

Eu prefer să aloc un pic de timp atunci când trebuie să caut un cadou (de orice fel) și, să încerc măcar, să dăruiesc ceva ce mi-ar plăcea mie să primesc. Din fericire, resurse sunt destule, disponibilitate trebuie doar. Cum ziceam există Okazii, magazine de profil online, există comunitățile de artiști pentru  cazurile excepționale în care simt că aș putea dărui o lucrare de artă, există Breslo în cazul în care caut unicate, cu siguranță sunt și mulți mici producători care nu sunt pe Breslo și pe care eu încă nu i-am descoperit și în teorie măcar, există și varianta handmade by me.

foto: zpotrzebypiekna.pl, tumblr, BodieandFou

Comments

comments

7 thoughts on “Cadouri de casă nouă. Ce aș oferi și ce nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *