Chic Bites – Plăcintă rustică cu mere

Mi se întâmplă uneori să fiu copleșită de volumul mare de informații privind regimul alimentar sănătos. Așa cum probabil bine știți, sunt mai multe curente și prin intermediul fiecăruia dintre ele se propovăduiesc diverse principii sănătoase. Unele sunt mai extreme, altele mai puțin dar, oricum ar fi, vin cu atât de multe idei și informații noi, articole și studii, contradictorii de la un regim la altul bineînțeles, încât, dacă nu reușești să-ți alegi o parte și ești mai degrabă între două luntri, ajungi să fii confuz și compleșit. Cel puțin asta simt eu câteodată iar în acele momente cel mai bine îmi este dacă le întorc spatele acestor diete și fac o mâncare ca la mama acasă (sau bunica, după caz) după a cărei savurare îmi revin și-s iar dispusă să fac slalomuri printre informațiile cu pricina.

Cu mintea încărcată eram și înainte să bag repede la cuptor această plăcintă pe care am numit-o rustică pentru că are în compoziție controversatul ingredient hulit de unii și, mai nou, ridicat în slăvi de alții, numit untură de porc (da, după unii, untura de porc e bună și aduce beneficii). După ce am savurat vreo trei felii grăsane mi-am revenit la gânduri mai bune și la alte mâncăruri mai sănătoase. Pentru o vreme, măcar.

decorette-placinta-mere-reteta

 decorette-placinta-rustica-mere

decorette-placinta-mere

Se servește cu mult zahăr pudră și fără remușcări :)

Comments

comments

11 thoughts on “Chic Bites – Plăcintă rustică cu mere

    1. mie imi plac mult unele dintre bomboanele raw (de exemplu cele din curmale si cocos) dar torturile nu-s chiar pe gustul meu. Am mai mancat o data un fel de sarmale raw foarte gustoase.
      sa inteleg ca „gatesti” raw?

  1. Nu chiar, am cateva retete raw pe care le fac. Am si eu pe lista niste bomboane raw. Incerc pe cat posibil sa mancam sanatos, adun si eu tot felul de idei, retete :).

  2. Pingback: Idei de toamnă |
  3. Am facut placinta, a iesit o minune…am mancat o felie asa fierbinte. Eu aveam o reteta asemanatoare dar se caleau merele…cu reteta ta, e mult mai buna, aluatul crocant, se face usor, o recomand din tot sufletul! O voi face si cand voi primi musafiri, sa-i impresionez :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *