Flori din hârtie – mic proiect DIY

decorette-diy-flori-hartie

Încet, încet se apropie sezonul rece și bătrânicile care vînd flori prin piețe sau pe la colțurile de străzi în curând nu vor mai avea ce flori să aducă. Iar mie îmi pare rău pentru că biroul meu nu va mai avea parte de același look proaspăt. Florile de pai îmi plac, doar că la birou, simt nevoia de ceva mai puțin rustic, așa.

Niciodată nu mi-au plăcut florile artificiale. Ba chiar pot spune că le-m urât. Așa se face că, prin clasa a XI-a, când prietenul de atunci mi-a adus cu mare fast un buchet de flori de plastic am plâns două săptămâni din cauza asta. Noroc că de atunci nu am mai fost flatată în felul acesta. Știu că există tot felul de flori artificiale dintre care unele chiar sunt foarte reușite. Am văzut câteva aranjamente frumoase (unul într-un hotel și altul într-un salon de coafură) dar ideea în sine tot nu mă încântă. Dar…uite că am găsit o variantă a florilor artificiale pe care o ador.

Nu m-aș fi gândit vreodată că filtrele de cafea ar putea fi bune la așa ceva, jur! Flori din filtre de cafea?! Nu se poate!…Și totuși, iată-mă testându-mi dibăcia prin tăierea, lipirea, vopsirea unor filtre de cafea. Rezultatul îl vedeți mai jos.

decorette-flori-hartie-diy

Așa arătau înainte de a fi vopsite. Se potrivesc cu agenda mea cu washi, nu?

decorette-flori-hartie-handmade

decorette-handmade-flori-hartie-tutorial

Tutorialul îl găsiți aici. Dacă vreți istoria pe scurt, povestea-i așa: se iau vreo 10 filtre de cafea; se taie petale după niște șabloane pe care le găsiți aici; petalele se rulează, pe rând, în jurul unui bețigaș de frigărui și se fixează cu bandă adezivă îngustă; se vopsec apoi după bunul plac. Este important să se așeze petalele în așa fel încât să nu se suprapună vârfurile acestora. După fixare, vârfurile petalelor se întorc înspre exterior cu ajutorul unui băț de frigărui pentru a da aspectul de petală.

Pentru a le vopsi se folosesc culori de apă diluate.

decorette-flori-handmade-filtre-cafea

Dacă vi se pare prea migăloasă treaba asta, eu vă zic că nu-i. A durat un pic mai mult de jumătate de oră cu tot cu partea de documentare.
Mie mi se par grozave și abia aștept să le găsesc locul potrivit pe birou, pentru că vor sta acolo până la Crăciun, cel puțin.

Comments

comments

4 thoughts on “Flori din hârtie – mic proiect DIY

  1. hmmmm….ma suspectez ca voi incerca ideea asta. daca reusesc ceva decent iti trimit pe mail rezultatul :) doar ca un pic mai incolo, ca pe ordinea de zi am niste tavite noi pt living 😀

  2. tavi noi de lemn natur pe care urmeaza sa le vopsesc si sa le desenez. m-a lovit spiritul carcotas ca nu sunt multumita cu cele pe care le am in acest moment (baza verde) si m-am stabilit ca vreau baza pe alb

  3. Pingback: Idei de toamnă |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *