Chic Bites – Legume dulci la cuptor

Rubrica asta cu Chic Bites aș fi vrut să apară într-o zi anume, dar nu reușesc nicicum să mă țin de asta așa că îmi rămâne doar să vă surprinde din când în când cu ceva bun. Oricât mi-aș programa tot nu sunt în stare să fac un meniu clar, pe săptămână așa cum mi-am propus. Asta poate și datorită lipsei de timp, deși cică meniul săptămânal ar trebui chiar să ajute în sensul ăsta, dar și pentru că mi-am obișnuit familia să gătesc cam ce au ei chef. Adică dacă cineva aruncă o vorbă de genul: „Ah! Ce aș mânca mâine niște clătite!” eu mă conformez și a doua zi, când vine timpul, mă pun pe prăjit. Și cum niciunul dintre ai mei nu e chiar vreun masterchef, nici dorințele lor nu-s prea variate. Ba un șnițel, ba o supă de pui, ba un pilaf, hai și niște legume nu știu cum, hai poate și un pește la cuptor sau o pizza sau niște sandvișuri mai acătării. Cam astea. Și atunci, mă înțelegeți , de ce nu pot să mențin această rubrică la frecvența cu care mi-am propus-o. Dar, vă promit, mă străduiesc. Așa, pentru a menține motto-ul acestui blog, pe care trebuie neaparat să-l trec undeva: dacă eu pot, oricine poate ;).

Și acum să vă povestesc despre legumele dulci la cuptor. Legume dulci, as in: sfeclă roșie, cartof dulce, morcovi, ceapă roșie și usturoi.

decorette-legume-dulci-cuptor

Se curăță legumele, se taie cubulețe, se așează într-un vas potrivit pentru cuptor, se sărează și stropesc cu ulei măsline. Se bagă la cuptor 45 de minute. La început se acoperă, apoi se dă capacul jos. În cazul fericit, legumele vor prinde o crustă caramelizată super, super delicioasă. Eu am făcut de două ori și prima oară am fost norocoasă. Datorită gustului divin al acelei cruste caramelizate incredibile, neașteptate, am mai încercat încă o dată. Din păcate, a doua oară crusta nu s-a mai arătat. Nu știu motivul, să vi-l zic. Oricum sunt foarte bune aceste legume, au un gust dulce aparte, dar dacă au și acea crustă sunt nemaipomenite. Și singure și ca garnitură. Parol!

decorette-legume-sfecla-cuptor

P.S. Zilele trecute am ajuns prin Cora și am văzut că au la raionul de farfurii și alte asemenea, niște farfurii de desert tare frumușele, într-o nuanță de alb murdar, mai vintage așa, la numai 2 lei și ceva. Musai să-mi iau vreo două măcar așa că sigur le veți vedea :)

Comments

comments

6 thoughts on “Chic Bites – Legume dulci la cuptor

  1. Eu cred ca esti foarte modesta. Mie imi place foarte mult rubrica asta, iar legumele dulci folosite de tine ma intriga pt ca nu le-am mancat in combinatia asta. In varianta mea folosesc ce legume am prin casa(ceapa, morcov, vanata, dovlecel, cartoff alb, rosii, usturoi), le tai bucatele micute (aprox. 1.5 cm) , le stropesc din belsug cu ulei si condimente, apoi le bag la cuptor neacoperite. Astept si reteta de pizza :).

    1. Ma bucur ca iti place rubrica. Aici postez reusitele iar asta ma face sa dau bine la public 😀
      Vine si reteta de pizza, am si facut o tura saptamana asta dar n-am apucat sa fac poze demne de blog.

    1. Cred ca ies bune si cu cartof normal pentru ca e destul de dulce sfecla. Eu mai faceam cateodata doar cartofi taiati rotocoale subtiri, ceapa și ciuperici, amestecate bine cu ulei, sare si oregano sau busuioc, in tava, și peste ele multe felii de sfecla. Si ieseau foarte buni si asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *