Ador budinca de ciocolată iar până acum aia la plic mă satisfăcea pe deplin. De o vreme însă, de când au început copiii să-mi ceară dulciuri de fapt, am încercat și eu ca tot omul să fac diverse dulciuri de casă. Fără plicuri, fără E-uri prea multe, fără ingrediente misterioase și, normal, fără prea multă bătaie de cap că nu-i timp pentru așa ceva. Așa mi-a venit ideea să încerc să fac o budincă de casă.
Am avut nevoie doar de lapte, zahar, cacao și amidon alimentar. Iar de făcut, am făcut așa: am pus la fiert 1 litru de lapte cu tot zaharul. În timp ce acestea erau pe foc, am amestecat cacaoa cu un pic de lapte până ce s-a omogenizat bine. Cu amidonul am făcut la fel: într-o cană l-am dizolvat în puțin lapte. Trebuie să vă mărturisesc că deoarece gustul depinde foarte mult de cantitatea de cacao, trebuie făcute niște teste Adică eu nu am pus din prima chiar toată cacaoa și nici nu am consumat toată jumătatea de litru de lapte rămas pentru a dizolva cacaoa și amidonul, ci am dizolvat progresiv în câte puțin lapte cacao pe care apoi o adăugam la laptele fiert cu zahăr. Amestecând în continuu, am gustat din când în când că să simt gustul. Depinde mult și de cacaoa folosită. Am ținut cont și de faptul că gustul se intensifică după răcire. Am adăugat de vreo trei ori cacao până ce am obținut intensitatea pe care o doream. Apoi am adăugat și amidonul dizolvat în lapte și am mai lăsat pe foc câteva minute, amestecând în continuu, până ce budinca s-a îngroșat. Am turnat în boluri și gata! Am obținut o budincă delicioasă, cu gust intens de cacao, ce a fost devorată toată imediat ce s-a răcit.
yummyyyyyyy!!!!
Să știi ca super, super buna și, ca să te conving să faci îți zic că, odată ce ai nimerit cantitatea de cacao, dureaza fix 10 minute să o faci.
deja am dat reteta mai departe sa vad daca prezinta interes
ca daca ar fi doar pt mine, prefer sa ma uit la pozele tale
Daaaa… si ce bine merge pe vremea asta!
Sa mananc budinca asta pe vreme de octombrie…de nepretuit 😀
Na, ca mi-ati facut iar pofta.
Am facut-o aseara! Este minunata, matasoasa si amaruie cum imi place mie (am pus mai multa cacao). Saru’mana pentru reteta!
Ce mă bucur că ai făcut-o și ti-a plăcut! Eu am mai repetat-o de vreo trei ori și de fiecare dată mi-am mulțumit că am găsit rețeta asta și am încercat-o