Ce am găsit la Târgul Național pentru artizanat și meșteșuguri

Ce am găsit și mi-a plăcut, adică. Pentru că de găsit am găsit mai multe, este destul de variată oferta. Dar doar pentru cei care iubesc arta populară: covoarele țesute cu motive tradiționale (sau reinterpretări ale acestora), obiectele sculptate în lemn (de genul lingurilor de lemn, blide, scăunele), mobilierul pictat, pictura naivă, vasele de ceramică, iile, fețele de masă țesute sau brodate manual, micile obiecte decorative (oarecum) tradiționale făcute de mâini dibace și alte asemenea articole.

Din multele standuri cu tot felul de astfel de articole, pe mine m-au făcut să mă opresc și să mă minunez de frumusețea lor și de munca ce stă în spatele acestora, câteva obiecte despre care vă povesesc mai jos, într-o ordine oarecare, că nu mai țin minte exact de unde am început și unde am terminat.

Așadar:

Doamna Maria Mihalachi (Asociația meșteșugărească Pădurea de Argint, contact: mariamihalachi@yahoo.com) cu niște covoare (scoarțe, cum li se spune) spectaculoase datorită modului deosebit prin care  interpretează motivele tradiționale. Aici am văzut fețe de pernă țesute din lână care mi-au plăcut tare (70 lei).

IMG_9429 IMG_9431 IMG_9432

Pictura naivă a domnului Ioan Maric

decorette-pictura-naiva-ioan-maric

decorette-pictura-naiva-traditii-maric

decorette-pictura-naiva

Covoare și alte obiecte de la Manufactura Horezeană. Aici am văzut un covoraș deosebit, în tonuri neutre, din lână nevopsită (300 lei). Au și site, în caz că sunteți curioși: Manufactura Horezeana.

decorette-articole-tesute-manual-manufactura-horezeana

decorette-covoare-tesute-manual-manufactura-horezeana

decorette-suport-pahare-tesut-manual

decorette-covor-tesut-manual-lana-nevopsita

Ceramica de Horezu

decorette-ceramica-horezu-artizanat decorette-ceramica-horezu

Ceramică creată de Ion și Nicoleta Mitroi, inspirată de ceramica de Cucuteni

decorette-ceramica-inspiratie-cucuteni decorette-ceramica-mitroi-ion

Ceramică pictată manual, Keramis Prod

decorette-bol-ceramica-pictat-manual

decorette-ceramica-pictata-manual-verde decorette-ceramica-pictata-manual

Covoare țesute manual de către doamna Antoneta Radu. Le puteți vedea și pe site-ul Arta la Sat.

  decorette-covoare-traditionale-australis  decorette-covor-traditional

Obiecte și decorațiuni realizate cu multă migală din foi de porumb. Aici am găsit deja decorațiuni pentru Crăciun. Și mi-am și luat doi îngerași (3 lei bucata). Au și site, dacă nu aveți drum la târg sau nu sunteți din București.

decorette-decoratiuni-craciun-handmade

decorette-podoabe-pom-craciun-manual-handmade

decorette-decoratiuni-rustie-foi-porumb

decorette-produse-din-foi-porumb-artizanat

Fețe de masă, ii, chiar draperii, toate brodate manual. Ceea ce ține doamna este chiar o parte dintr-o draperie pentru bucătărie. Cred că ar arăta grozav într-o bucătărie în stil rustic! Găsiți toate informațiile despre aceste articole pe site-ul Obiecte Traditionale.

decorette-draperie-brodata-manual-bucatarie

Tot la acest stand am găsit o față de masă veche, țesută în întregime manual, cu dantelă realizată manual, chiar și cusătura cu care era prinsă dantela de pe margine de țesătură era făcută de mână. Superbă, ce să mai zic. Era 230 de lei.

decorette-fata-masa-veche-tesuta-manual

decorette-mestesug-fete-masa-brodata-manual

Globuri pictate manual care pot fi și personalizate. Mi-am luat și eu două (7 lei bucata) pentru că sunt sigură că în preajma Crăciunului nu voi găsi sau voi găsi la prețuri mult mai mari. Le găsiți și pe net, la Argcoms.

decorette-glob-sticla-pictat-manual-personalizat decorette-globuri-craciun-pictate-manual

Mobilier și obiecte de lemn pictate manual de la ZMZ Furniture. Întotdeauna am fost fermecată de acest fel de mobilier. Nu știu însă cum aș putea integra o asemenea piesă în locuința mea, dar asta nu înseamnă că nu le apreciez.

 decorette-mobilier-pictat-zmz-furniture decorette-obicte-lemn-pictate decorette-obiecte-lemn-pictate-manual

Ceramică pictată, scăunele de lemn și alte minunății, de la Asociația Autentic Românesc.

decorette-farfurii-pictate-manual

decorette-scaun-lemn

Ștergare, ii și alte articole brodate manual de doamna Iulia Goranu.

decorette-stergare-cusute-brodate-manual  decorette-targul-mestesugari decorette-targul-mestesugarilor-goranu

Mie mi-a făcut mare plăcere să văd toate aceste obiecte minunate laolaltă. Dacă v-am făcut curioși și vreți să mergeți și voi, Târgul Național pentru artizanat și meșteșuguri de la Romexpo  mai este deschis și azi și mâine.

Comments

comments

2 thoughts on “Ce am găsit la Târgul Național pentru artizanat și meșteșuguri

 1. La pozele de la capitolul ceramica de horezu nu ati facut nici un comentariu. Daca tot ati facut poze fara acceptul meu, va rog sa scrieti macar cine este producatorul si ce-i cu ele acolo.
  Producator este Asociatia pentru Promovarea Patrimoniului Autentic Horezu, toate sunt realizate manual si sunt glazurate cu smalt ecologic.

  Cu stima,
  Ion Munteanu
  Presedinte APPAH
  0722672150

  1. Imi pare rău că nu am dat detalii. Pozele nu le-am făcut fără acceptul dvs, v-am cerut acordul și chiar am cumpărat un articol care îmi este tare drag. Vă mulțumesc pentru observații și mă bucur că astfel beneficiează și cititorii de informații complete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *