Acum știu când să nu folosesc nuanța bej pe pereți

Din când în când simt nevoia să vă amintesc că nu sunt vreun mare specialist în design interior sau vreun stilist. Nici măcar vreun mic specialist nu sunt. Și dacă pentru foarte mulți dintre voi asta se vede cu ochiul liber, acelora care nu văd, eu le amintesc uneori. Spre deosebire de alți nespecialiști care zburdă liberi prin blogosferă și-și dau cu părerea despre tot felul de aspecte ale vieții noastre, unele dintre ele destul de spinoase chiar, eu (destul de norocoasă la capitolul ăsta) am o pasiune pentru un domeniu în care aproape nimic nu-i alb sau negru și nimic nu afectează cu adevărat bunul mers al vieții cuiva. Până la urmă nu-i nicio tragedie dacă nu nimerim culoarea la perna aia decorativă de pe fotoliu, nu-i așa?

Astea fiind zise, să vă zic la ce concluzie am ajuns eu, în calitatea mea de nespecialist, privind veșnicul bej de pe pereți. Da, e fain, dar… Nu într-un hol îngust, fără lumină naturală. Mi se pare că în cazul ăsta nu ajută cu nimic spațiul, ba dimpotrivă, îl face trist și ponosit. Am avut bej pe un hol îngust și nu știam ce anume mă deranja. Acum am aflat. Între timp bejul a devenit alb iar asta a shimbat mult lucrurile, dar chiar și așa, cred că există o variantă și mai bună pentru holurile înguste. Cel puțin pentru cele ale căror proprietari sunt dispuși să vopsească în culori îndrăznețe pereții unui astfel de hol. Nu-i cazul meu, ce-i drept. Dar pot vedea și eu că un hol îngust, fără lumină naturală, arată mult mai interesant în culori tari, îndrăznețe, puternice decât în nuanțe bej.

Să vă arăt și vouă despre ce vorbesc că sunt tare curioasă ce părere aveți.

decorette-culoare-inchisa-hol decorette-culori-indraznete-hol decorette-culori-puternice-hol

decorette-culori-indrazente-pentru-hol decorette-culori-tari-hol-ingust

Ei bine, ce spuneți: bejuri sau nuanțe îndrăznețe?

P.S. Unul dintre cei mai mari arhitecți americani (poate chiar cel mai faimos), pe numele lui Frank Lloyd Wright, folosea uneori culori închise pentru holurile înguste care dădeau spre o cameră în nuanțe deshise pentru ca atunci când se intra în cameră, aceasta să pară mai mare.

foto: apartmenttherapy, philippe harden, hegegreenall-scholtzsarahrichardsondesign, designsponge,

Comments

comments

7 thoughts on “Acum știu când să nu folosesc nuanța bej pe pereți

    1. Așa. Culorile tari au câștigat :) Eu sunt mare amatoare de nuanțe netutre (mai ales brunuri, bejuri și gri-uri) si mai toata casa e în nuanțele astea, dar pe hol o sa încerc sigur la un moment dat o culoare tare. cred ca nuanța mea preferată de roșu :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *