Tapiseriile pe pereți: da sau nu?

Îmi amintesc, pe vremea când mergeam la cercul de pictură la Casa Pionierilor că în încăperea alăturată, se desfășura în același timp cu cercul nostru, cercul de tapiserie. De multe ori am intrat să vedem ce fac fetele de acolo, dar sincer, niciodată n-am fost atrasă de această activitate. Și, vă mărturisesc nici nu mi s-au părut vreodată foarte frumoase lucrările lor. Eu eram atrasă de pictură. Bine, îmi plăcea și de profu’ de pictură, un tip bărbos, carismatic și cult. De atunci, de pe vremea acestor cercuri, care de altfel au fost singura mea legătură concretă cu domeniul artistic, nu am mai dat ochii cu lucrări de tapiserie de genul celor realizate de profesoara de la cerc împreună cu fetele de acolo. Și chiar dacă aș fi făcut-o, proabil că mi s-ar fi părut ceva extrem de demodat. Cine și-ar mai agăța așa ceva pe pereți, acum în secolul XXI? Ei bine, nici mai mult nici mai puțin decât unii domni sau doamne proprietari de locuințe în New York sau Los Angeles. Pentru că, prin părțile acelea, se pare că se formează un fel de micro-tendință: tapiseriile. Și nu cele vechi, cu scene romantice, medievale, sau de vânătoare, ci fix de tapiseriile acelea de se făceau la cercul de la Casa Pionierilor, acum fix 20+ ani :)

16711ccf14deeb04fa7f238b53651737 decorette-tapiserie-color-perete-dining decorette-tapiserie-decor-perete decorette-tapiserie-perete decorette-tapiserie-perete-tendinte decorette-tapiserie-tendinte-culori-pereti decorette-tendinte-tapiserie-perete-dormitor decorette-tendinte-tapiserii

decorette-tapiserie decorette-tapiserie-culori-neutre SONY DSC

Voi ce spuneți? Ați folosi astfel de tapiserii în decorarea locuinței? Sau vi se par demodate?

foto: justinablakeney, apartmenttherapy, designsponge, house of maryanne, nativeline, pinterest

via decor8

Comments

comments

4 thoughts on “Tapiseriile pe pereți: da sau nu?

  1. hmmm….raspunsul ramane in continuare nu la tapiserii. nu mi-au placut nici cand erau in „trend” si aveam la casa de la tara (nu, nu era rapirea din serai :P) si nici acum se pare ca nu mi-am schimbat parerea. singura care mi se pare draguta/tolerabila este aceea care e agatata deasupra semineului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *