După roșu, prin oraș

Una dintre culorile mele preferate este un anumit roșu. Tare aș vrea să știu exact denumirea nuanței, dar încă nu am reușit să o identific probabil pentru că nuanța de pe monitor poate să nu fie chiar cea din realitate și astfel o pot confunda cu ușurință. Sper totuși să ajung odată să aflu exact denumirea și atunci o să strig evrica și o să o afișez, undeva la vedere, ca să fie încă o părticică din mine lăsată aici, ca amprentă virtuală.

Dacă ar fi să mă iau după cum văd eu nuanțele din această listă de culori de pe Wikipedia, roșul meu ar putea fi Roșu Carmin, Roșu Bismarck, Roșu Adrianopol sau Roșu Cărămiziu. Sau o combinație între ele. Ce-i clar, este că o anumită nuanță de roșu este culoarea (pe lângă neutrele pe care le ador) pe care vreau să o văd cât mai mult în fața ochilor (nu, nu vreau să am de-a face cu toreadori). Apropo: băieții de la Mythbusters (Discovery) au făcut un experiment care a confirmat că, de fapt, taurii nu au nicio treabă cu roșul și nu atacă din cauza acestei culori ci pentru că toreadorii mișcă puternic „muleta”. Cică taurii suferă de discromatopsie și nici nu disting culoarea roșie. Dar să revin la ale mele…

Tocmai pentru că iubesc roșul (în domeniul home decor), mi s-a năzărit așa într-o zi să o iau la picior prin oraș să văd ce anume găsesc drăguț în culoarea asta. Acum, știți și voi cam cât e orașul de mare, așa că înainte de a merge, având și timpul limitat, mărturisesc că m-am documentat un pic pe net. Și așa am aflat de un magazin nou, pe numele lui Clou Boutique, și am decis să caut în zona în care se află acesta. În felul ăsta, am mai descoperit cu mare bucurie încă un magazin cuceritor: Casara.

Și acum să vă arăt ce am găsit și mi-a plăcut.

La Clou Boutique

decorette-sfesnic-rosu

decorette-obiecte-decor-rosu

decorette-agenda-rosie decorette-cana-rosie decorette-cani-ceinic-tricot

decorette-decoratiuni-rosu

La Casara

decorette-set-pentru-masa-flori-rosii

decorette-ceasca-detaliu-romantic-rosu

decorette-set-pentru-masa-rosu

decorette-obiecte-decor-ceramica-rosu

decorette-obiecte-de-decor-rosu

decorette-decoratiune-perete-poze

decorette-lampa-deosebita-rosie

decorette-fotoliu-rosu

Cred că o să repet experiența asta de a urmări ceva anume în câteva magazine pentru că mi-a prins tare bine. Sunt obișnuită să fac window shopping și să mai cumpăr din când în când online (apropo, Clou Boutique are și shop online, iar Casara are site pe care apar multe dintre produse) dar contactul tactil cântărește tare mult în favoarea shopping-ului tradițional. Iar dacă magazinul cu pricina se găsește și pe o stradă faină, afară e soare și bine, motive să faci o plimbare ai cel puțin o mie, plăcerea e și mai mare. Parol!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *