Home tour – Depozit renovat și transformat într-o frumoasă locuință

Mă uimește forța cu care în anumite țări se luptă pentru a păstra clădirile vechi. În timp ce noi ne batem joc și lăsăm să cadă pe noi clădiri frumoase și speciale (uneori probabil chiar sabotându-le pentru foloasele materiale aduse prin demolare și obținerea terenului de sub ele), alții renovează în draci. Și nu tocmai clădiri de patrimoniu, ci hambare, depozite, clădiri anexe și alte asemenea. Nu știu ce legislație există în tările respective dar îmi imaginez că ceva facilități trebuie să beneficieze cei care se înhamă la asemenea proiecte ceea ce mi se pare și normal ținând cont că nu își fac doar lor însuși un bine ci întregii comunități în care trăiesc prin păstrarea unei părticele de istorie.

Am avut deja pe blog o biserică transformată în casă, un hambar, acum avem și un depozit. Un depozit din Melbourne pe care proprietarii au reușit să îl transforme într-o casă cu trei dormitoare. Toate materialele de construcție ce au putut fi salvate au fost integrate în construcția renovată.

decorette-covoare-motive-etno-traditionale

Detaliile industriale mai reci sunt acompaniate de elemente ce transmit căldură și confort. Piesele de mobilier și celelalte obiecte din lemn brut, covoarele cu motive tradiționale și lucrările de artă alăturate cărămizii și profilelor metalice crează un ambient interesant și sofisticat.

decorette-lampa-metal decorette-lemn-brut-bucatarie decorette-living-industrial-lemn brut decorette-masca-plante-lemn-brut deorette-covor-traditional-scaune-lemn-brut Hawthorn1

foto: Tara Pearce pentru Est Magazine via Style-files

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *