Idei creative pentru realizarea calendarului de Advent

Folosirea calendarelor de Advent nu reprezintă un obiecei de-al nostru dar este atât de frumos încât e păcat să nu-l adoptăm. Originile acestui calendar se pierd undeva în Germania secolului 19, atunci când în familiile nemțesti, cele protestante în special, se desenau cu creta linii pe ușă pentru a marca trecerea fiecărei zile de la prima duminică de Advent până la ziua de Crăciun. O altă variantă tot, în acea perioadă, era aprinderea unei lumânări în loc de desenarea liniuțelor pe ușă. Primul calendar de Advent manufacturat, despre a cărui existență se știe cu certitudine, este din 1851. Pe parcursul celor 150 de ani calendarul de Advent a apărut în sute de forme, pornind de la cele cu mici ferestre în spatele cărora erau ascunse imagini referitoare la nașterea Domnului și la sărbătoarea Crăciunului până la cele pe care le comercializează azi companiile producătoare de dulciuri.

Acum se găsesc deja și la noi dar mie parcă nu îmi vine să cumpăr unul de-a gata. Mi-ar face plăcere mai mare să îl fac. Sper doar să găsesc timp pentru asta. Și dacă voi avea și îl voi face, îl voi supune, aici pe blog, criticilor voastre :)

decorette-calendar-advent-handmade-pahare-plastic

Anul trecut deja am avut un calendar de Advent handmade pe care l-am realizat din pahare de plastic iar anul ăsta sunt și mai pregătită. Bucuria copiilor la găsirea micilor cadouri aduse de spiriduși (asta le-am spus eu, nu cred că face parte din tradiția calendarului) era atât de mare în fiecare dimineață încât e păcat să nu repetăm experiența și anul ăsta. Ba chiar cred că ne vom însuși  acest obicei vestic și, în fiecare an, pe 1 Decembrie vom începe sărbătorile prin acest calendar.

Sunt atât de multe idei creative pentru realizarea calendarului de Advent! Variantele sunt practic nelimitate. Puteți alege aproape orice material iar dacă nu vreți să cheltuiți prea mulți bani pe un astfel de calendar vă invit să vă puneți imaginația la încercare și să-i dați temă să găsească o idee de făcut ce ce aveți pe acasă. Pentru calendarul meu de anul trecut, eu am avut nevoie să cumpăr doar niște cleme micuțe din lemn (cu moși, oameni de zăpadă și îngerași) și un spray auriu. Pe care îl am și acum și cu siguranță îl voi folosi la ceva. Baza a fost realizată dintr-o bucată de carton de la o cutie mai mare, dantela și paharele de plastic le aveam în casă, la fel și o bucată de panglică din care am făcut fundele. Pe pahare am scris numerele cu tempera și cu asta basta. Simplu, nu?

decorette-calander-advent

decorette-calendar-advent-alb-negru decorette-calendar-advent-cutie decorette-calendar-advent-decor-craciun decorette-calendar-advent-din-cutii-carton decorette-calendar-advent-fetru

Cutii, fetru, plicuri, săculeți din diverse materiale, conuri făcute din hârtie sunt doar câteva dintre idei.

decorette-calendar-advent-plicuri decorette-calendar-advent-plicuri-partituri decorette-calendar-advent-roz

decorette-calendar-advent-handmade decorette-calendar-pentru-advent decorette-calendarul-de-advent

În afara semnificației religioase a acestui obicei, a cărei însușire depinde de modul în care fiecare familie alege să se pregătească pentru sărbătoarea Crăciunului, farmecul Calendarului de Advent stă în doza zilnică de supriză pe care o oferă. Și nu doar cei mici pot fi beneficiarii unor astfel de suprize, ci chiar și pentru cei mari, emoția găsirii unei bomboane de ciocolată, a unuie mesaj, sau a altor minunății în săculeț, poate fi una dintre micile bucurii ale zilei.

foto: dawandafraeulein-kleinhandzuhand, himbeermarmeladebiancaswohnlust, thepainterfamily, etsy, tonjeboganes, pinterest

Comments

comments

2 thoughts on “Idei creative pentru realizarea calendarului de Advent

  1. recunosc ca nu aveam habar de existenta acestui calendar, dar parca imi da idei pt anul viitor :) anul asta o sa vad daca fac primul brad de craciun la mine acasa, so i can’t be rushed :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *