Idei pentru amenajarea biroului de acasă

Atunci când ai posibilitatea de a amenaja un birou acasă, este cu mult mai simplu să ții organizate toate documentele și actele aferente casei. V-am povestit despre cum încerc eu să țin o oarecare ordine în aceste acte, dar adevărul este că visez să pot să-mi amenajez un mic, mic birou.

Fie că este într-un colț, fie într-o nișă sau poate de-a lungul unui perete al vreunul hol, biroul de acasă poate fi amenajat frumos și potrivit scopului. Mie de exemplu, mi-ar prinde bine să fie cumva ferit de toată vânzoleala din casă pentru că acolo aș ține documentele și mi-aș depozita și cîteva din obiectele pe care le folosesc la crearea diverselor aranjamente prin casă. Și tot de acolo aș încerca să desfășor și activitatea pe care o implică acest blog.

Așadar, să vedeți la ce m-am gândit eu că ar fi util de știut înainte de a începe amenajarea unui birou.

58dc6c065a4725344a6b1163c243a471

Aranjarea pe verticală nu oferă doar spațiu în plus dar și baza pentru crearea unor aranjamente șic care să aibă și rol decorativ.

decorette-idei-pentru-birou

decorette-idei-pentru-biroul-de-acasa

Pentru mobilierul de birou e destul să fim creativi. Masa de birou nu trebuie neaparat să fie un birou cumpărat de-a gata de la un magazin, mai ales atunci când spațiul este destul de mic și s-ar ptuea ca un astfeld e birou să nu încapă. Există variante alternative :) O masă veche, picioare cumpărate separat (de exemplu de la IKEA) și fixarea unui blat pe acestea, o polită simplă prinsă pe perete la înălțimea potrivită pot reprezenta soluții interesante.

decorette-masa-pentru-birou

decorette-polite-negre-perete

decorette-birou-in-colt-idei

decorette-polita-pe-perete-lemn

Cum ziceam, în acest spațiu aș ține și documentele, așa că e nevoie și de niște sertare sau un dulăpior, nu?

decorette-depozitare-birou

Iar pentru a înveseli și a delimita spațiul, e destul să folosim un tapet.

decorette-idei-pentru-amenajarea-biroului

decorette-tapet-birou

decorette-tapet-birou-acasa

Biroul ideal pentru mine ar fi cel pe care i l-am cerut lui Moș Crăciun. Dar, pentru că, îmi dau bine seama, moșul probabil nu mi-l va putea aduce, trebuie să găsesc eu însămi idei pentru a crea ceva ce potrivește spațiului. Încă mai caut și adun idei și sper ca la începutul anului care vine să am puse cap la cap aceste idei ca să pot trece la treabă. Uite, că deja am început cu rezoluțiile pentru noul an :)

foto:  significantcolour.files, thedesignchaserhome-designingides-creative, lannamobler, hitta-hem, daniellawitte

Comments

comments

2 thoughts on “Idei pentru amenajarea biroului de acasă

  1. de cand ai postat ma tin sa las un comment aici. care e mai exact faza de toate birourile sunt orientate astfel incat sa stai cu fata la perete? wtf?!?!? eu inteleg partea cu amenajarea, dar daca stai o zi intreaga (ok, juma de zi) cu fata la perete cred ca te zapacesti cu totul. am stat o perioada la un birou cu fata la perete si am ramas maxim de traumatizanta…printre cele mai neplacute senzatii ever!!!!

    1. :) sunt convinsa ca e o senzatie destul de nasoala sa stai ore in sir cu fata la perete, dar acum vorbim de home office, nu? Adica, se presupune ca stai cateva zeci de minute, sa zicem, sau poate o oră, două din când în când. Sigur, ideal ar fi să fie cu fața la încăpere sau în mijlocul ei, numai că în cele mai multe situații nu prea este loc destul pentru asta. Și așa ajunge biroul să fie exilat undeva într-un colț, cu fața la perete :) Eu cred că aș umple peretele cu rafturi, poze, tapet, washi-tape. Aș face o varză, doar ca să scap de eventuala traumă de a sta cu fața la perete :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *