Home envy – Casă veche transformată într-o casă de vis

Vai, cât îmi place casa asta! Și mai e și decorată de Crăciun!

E perioada aia din an când dau frâu imaginației și optimismului mai mult ca oricând, când gândurile pozitive se revarsă valuri, valuri și când visele despre un viitor frumos și o viață fără griji vin peste mine fără ca eu să am vreun drept de apel. E bine, nu zic, doar că, să nu uităm că după sărbători vine luna ianuarie ca o zi de luni după leneveala de duminică. Înapoi la rutină, la belele, la viața obișnuită cu bune, cu rele. Noroc că mai sunt micile bucurii, de care eu învăț în fiecare zi să fiu aproape și pe care nu vreau să le las să scape. Dar acum nu vorbim despre bucurii mici, ci despre vise mari, mari ale unor oameni optimiști. Cum era vorba aia? „Shoot for the moon and if you miss you will still be among the stars”.

decorette-bucatarie-deschisa-deosebita-lemn

Această casă din secolul XVIII aflată în zon Pirineilor, a avut parte de un proces complex de renovare fiind găsită de proprietari aproape în ruină. Proprietarii au dorit însă păstrarea, pe cât posibil, a aspectului și caracterului vechi al casei astfel încât s-a recuperat tot ceea ce s-a putut. De exemplu, chiar și grinzile mici sau crăpate au fost folosite pentru a decora încăperile, ferestrele, oglinzile (oglinda din baie, de exemplu). Obiecte care nu mai putea fi folosite pentru a îndeplini funcția lor inițială au fost integrate în spațiu sau în a anumite piese de mobilier doar cu scopul de a decora. Impresionant, nu-i așa?

 decorette-bucatarie-deschisa-lemn decorette-casa-decorata-de-craciun

decorette-ornament-masa-craciun

decorette-casa-deosebita-grinzi-la-vedere decorette-casa-superba decorette-casa-superba-decorata-de-craciun decorette-detalii-romantice-casa decorette-dormitor-rustic-lemn-deosebit

decorette-dormitor-rustic-comoda-sculptata

decorette-baie-rustica-superba

Din punctul meu de vedere aceasta este o casă de vis. Nu știu de câte ori am mai spus asta, probabil de vreo două, trei ori deja la alte case, dar și visele pot prinde forme diferite în realiate, nu?

Căldura, simbioza dintre vechi și nou, lumina, materialele naturale (în special grinzile și peretele din piatră) fac din această locuință una foarte spectaculoasă și totodată fermecătaore.

decorette-impachetat-cadouri-craciun decorette-living-decorat-craciun-semineu decorette-living-piatra-semineu

Ei, cum vi se pare?

foto: El Mueble

Comments

comments

9 thoughts on “Home envy – Casă veche transformată într-o casă de vis

  1. Am vazut un documentar la tv cu cei care cumpara hambare, castele, biserici vechi si le transforma in case de vis, cum spui tu. Oamenii aceia au un respect deosebit pentru vechi si istorie, nu arunca cu usurinta ceva.

    1. Așa e! Eu sunt fascinată de proiectele acestea și mi-ar fi tare drag să găsesc și la noi cât mai multe. Să începem și noi să avem grijă de ce ne-a rămas, să nu ne trezim atunci când nu mai e nimic de recuperat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *