Creațiile Silva Artis: spectaculoase și expresive

Ador lemnul. În toate formele lui. Și nu cred că există vreun material care să poată avea atâtea valențe. Lemnul poate fi dulce, cald, impresionant, emoționant, impozant, jucăuș, spectaculos și ce vreți voi! Nu-s arhitect sau stilist de interioare, nu am studii în acest domeniu, dar simt. Și simt că în interioarele în care există lemn, există căldură. Indiferent de stilul în care este decorat un interior, elementele din lemn sunt cele care dau senzația de căldură și confort. Sigur, sunt și alte materiale cu caracteristici asemănătoare și alte piese care conlucrează la crearea atmosferei. Dar pentru mine, lemnul este, chiar și atunci când nu are rolul princpial, cel mai carismatic personaj de pe scenă.

Creațiile Silva Artis m-au impresionat și mi-am dorit mult să vi le arăt și vouă aici, chiar dacă, probabil, mulți dintre voi stiți deja de ele. Lucrările Silva Artis sunt realizate de arhitectul Ciprian Manda, ajutat de fratele său, Mihai, și el tot arhitect.

eu si fratele meu Mihai

I-am rugat să ne povestească puțin despre ce fac ei. Și iată spun:

Intr-o lume a lucrurilor „made in China”, din materiale cat mai ieftine si din ce in ce mai artificiale se naste o nevoie de natural, de autentic.

Intr-un spatiu umplut de cutii generice de depozitare, fără personalitate, se cere echilibrarea prin introducerea unor piese unicat, spectaculoase prin material şi forme.

Suntem un atelier de design ce îşi propune să aducă o doză de autentic şi de natural în casa dumneavoastră.

eu la atelier Budisteanu

Influenţaţi de tendinţele din designul contemporan, dar şi de o chemare către ceva mai brut, urmărim să dăm pieselor pe care le producem o combinaţie de delicateţe şi de fortă.

Folosim îmbinări tradiţionale în realizarea pieselor, adezivi de calitate şi finisaje moderne, pentru a obţine rezultate ce vor dura, nu un an, doi, ci o viaţă.

Materialul folosit este ales, menţinut şi finisat cu grijă şi cu respect, designul fiecărei piese urmărind să evidenţieze frumosul prezent în linia lemnului.

Nici nu am știut ce piese să apară în acest articol. Sunt toate atât de frumoase!

01 Morus Betulacea 01 01 Morus Betulacea 02 01 Morus Betulacea 05

morus betulacea
O  masă  de  dining  de   8  persoane, de  dimensiuni  generoase ,  ce  combină  muchia  vie  a  blatului  gros  de dud,  finisat  satinat, cu  îmbinarea  geometrică  a  blatului  de  placaj  băituit  de  mesteacăn, ce  sugerează  dualitatea  dintre  construit   si  natural,  formând  o  prezentă  de  exceptie  în  orice  amenajare  contemporană.

Design-ul  obiectului  combină  într-un mod surprinzător două texturi  diferite. La atingere placajul de mesteacăn baituit îsi dezvăluie rugozitatea în timp ce lemnul de dud lăcuit oferă o finete neasteptată , cele 2 senzatii tactile reusind să creeze o piesă originală ce poate conferi oricărui  interior  o notă de  spectalulos.

02 3xfagacea 01 02 3xfagacea 03

3xfagacea

Masa si taburet din stejar masiv tratat cu ulei pentru lemn; pastrează continuitatea desenului lemnului, dar si muchia vie, într-o linie modernă, în  care  se  regăsesc  si  îmbinări  traditionale.

Fetele plane exterioare sunt complentate la interior de suprafata neregulata a copacului, tratata uniform cu bait negru.

07 3xfagacea 03

3fagacea

O banchetă ce  carei formă este rezultatul îmbinării a 3 sectiuni din acelasi trunchi de stejar. Munchiile clare conferă un caracter puternic piesei, caracter  ce este dublat de esenta tare a lemnului, crapăturile adânci aducând aminte de  naturalul  materialului.

10 2xpinacea + 1xpinacea01

Banchetă si taburet din pin, ce pastrează cu fidelitate desenul deschis al acestuia, imbinând pe de o parte o geometrie simplă si clară, cu  forma  ergonomică  a  sezuturilor. Pot constitui elemente de bază într-o amenajare  interioară  calduroasă  si  comfortabilă.

12 1XFagacea 12XFagus 0114 cubik 01

O depozitare sculpturala, potrivita a fi amplasata central, ca punct de inflexiune a unui spatiu. Fetele sertarelor din stejar masiv prezinta un desen spectaculos, fiind preluat si prin configuratia capacului superior. Cu sertarele inchise, devine o forma geometrica simpla, sustinuta de trei picioare organice din trunchiuri de copac.

15 1X4 Fagacea01 16 2xFagacea 03

17 depozitare scara 01 17 depozitare scara 05

O piesa cu un pronuntat rol estetic, potrivita a fi expusa cat mai vizibil. Tactilitatea lemnului este pronuntata prin arderea lui superficiala, rezultand o textura puternica. Accente de lemn wenge, puncteaza elementele de inflexiune – prinderi, manere. 

20 lavoar stejar 02

26 masa dining rotunda 01

21 masa dining stejar 22 birou stejar 02 24 taburet DICE 01 24 taburet DICE 02 27 birou V 01

Lemnul brut este una dintre iubirile mele așa că orice cuvinte aș mai spune despre aceste lucrări ar putea fi considerate o declarație de dragroste față de ele. Mai bine mă opresc. Dar voi, dacă vreți să vedeți și mai multe și să aflați detalii, vizitați site-ul Silva Artis.

Comments

comments

2 thoughts on “Creațiile Silva Artis: spectaculoase și expresive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *