Chic Bites – „Gem” fresh de mure, afine și banane + un nou set de etichete gata de printat

Încerc să mă țin tare privind decizia de a nu mai mânca zahăr o vreme. E tare, tare greu mai ales că unele produse au zahăr în conținuntul lor deși nu te-ai aștepta la asta (nu e cazul pâinii prăjite care însoțește gemul fresh din poză, despre care știu foarte bine că are zahăr) dar, partea bună este că, odată eliminat zahărul din alimentație într-o proporție foarte mare, îți dai seama dacă un produs are zahăr sau nu chiar dacă nu citești eticheta. Adică, deorece cantitatea de zahăr consumată este foarte mică, deja pot detecta zahărul în produse precum sosurile și pâinea. Nu știu cât voi rezista acestei provocări dar oricât de scurtă ar fi perioada câștigul cel mai mare este că am descoperit că există alternative la dulciurile clasice, unele chiar foarte, foarte gustoase.

Acest „gem fresh” (de fapt o pastă de afine și mure ce merge perfect întins pe o clătită pufoasă), probabil l-au mai făcut și alții, dar în micul meu univers pot să declar sus și tare că este invenție proprie. De fapt a fost pură întâmplare, dar haideți vă rog, de dragul încurajării, să o numim invenție. În fapt, lucrurile au stat cam așa: duminică dimineața de cum am făcut ochi am simțit că-i musai să iau ceva dulce în gură. Acum două săptămâni probabil că m-aș fi repezit direct sper cutia cu de toate dulci (ascunsă undeva sus unde numai adulții cu discernământ pot ajunge!) și aș fi halit jumătate de ciocolată. Dar, provocarea fără-zahăr fiind în curs m-am gândit că ar fi bine să mă stăpânesc și să mai încerc măcar câteva zile. Așadar, zis și făcut. Dar ce să mânânc totuși dulce? Sâmbătă, la solicitarea copiilor am făcut clătite (fără zahăr în aluat) dar le-am umplut cu gem că nah, cu ce altceva să umpli clătitele pentru copii? Of, dacă doar aș fi știut ce am aflat duminică, ce bine ar fi fost! Ce delicioase și sănătoase ar fi fost clătitele din făină integrală! Dar să revin la dimineața de duminică. Mă uit în frigider. Mă uit în lădița cu fructe. Hai, fie, să-mi fac un suc de fructe. De obicei folosesc suc de mere (fără zahăr) și pun ce fructe am la îndemână: mandarine, afine congelate (am fost suficient de pregătită anul trecut și am congelat în punguțe afine, zmeură și mure), kiwi, ce o fi. Acum aveam afine și mure. Și banane. Și ZBANG, m-am simțit trăsnită de ideea asta venită de nu știu unde! Hai mai bine să fac un fel de cremă-gem-pastă de fructe. Arunc afinele și murele în blender, plus două banane și….incredibil! A ieșit un fel de gem de mure și afine, fantastic. Este incredibil de delicios, pe onoarea mea de devorator de ciocolată!

decorette-gem-fresh-din-fructe-proaspete

decorette-fara-zahar

decorette-gem-fara-zahar-pasta-fructe-mure-afine

Și dacă tot mi-am început atât de bine ziua de duminică, mi-am făcut și niște etichete pentru primăvară. Le găsiți pentru download aici și aici.

Există dulce și bun și dincolo de ciocolată, jur!

Comments

comments

5 thoughts on “Chic Bites – „Gem” fresh de mure, afine și banane + un nou set de etichete gata de printat

  1. hehehe….exista mult dulce si bun in afara de ciocolata! mai degraba ala imi place. ce ai facut tu acolo suna senzatie! le si simt gustul cu niste clatite de faina integrala. yummyyyyyyyyyyyy!

      1. am facut in w-e tarta cu ciocolata, care a fost de fapt o tarta cu blat din faina integrala cu zahar brun cu ciocolata neagra. si pentru ca la final tot mi se parea prea dulce, a mai suferit o imbunatatire cu niste frisca si afine. iti imaginezi ca nu pt mine am produs asa ceva, si i-am tot facut downgrade de la concepul de desert ca sa pot gusta si eu :))

  2. eu nu sunt pregatita sa renunt la zahar, dar incerc sa fac si dulciuri fara zahar sau cu mai putin zahar. Evident ca o sa incerc gemul, am niste fructe de padure in congelator.

    1. Dacă le scoți din congelator, cred că poti să le blenduiești direct fără să le astepti sa se decongeleze. Eu am observat (in cazul sucurilor cel putin) ca in felul asta (inghetate adica) se blenduiesc mult mai bine. Sper sa-ti placa gemul! Eu il ador si abia astept sa mai fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *