Povestea patului PERFECT

Sunt un om cumpătat și nu prea fac prostii cu banii. De-a lungul celor 30 și ceva de ani am avut câteva momente însă în care tiparul ăsta a fost răsturnat furtunos iar eu am reușit să efectuez niște viraje spectaculoase soldate cu ieșiri violente de pe pista dreaptă a unei bune chiverniseli.

Prima asemenea gaură pe care mi-o amintesc bine a fost în anul în care împlineam…vreo doi ani de creditare. Era Crăciunul si, amestecând asemeni unei mici vrăjitoare în cazanul cu salarii, bonusuri de Crăciun și alte prime (pe vremea aia cuvintele alea existau pe bune) m-am priceput să cheltuiesc cam tot ce primisem uitând cu desăvârșire despre rata care urma la vină la sfâritul lunii decembrie. Și când mi-am dat eu seama de vrăjitoria făcută, îmi mai rămăseseră bani cam cât de…niște cizmulițe roșii, perfecte pentru o mică vrăjitoare ce eram. Cizme pe care, ghiciți ce? Mi le-am LUAT! Și rata? vă întrebați probabil…am plătit-o împrumutându-mă la o altă vrăjitoare căreia la sfârșitul acelui de an îi dăduseră socotelile cu plus.

O vrăjitorie și mai păguboasă am făcut însă după mulți ani de la incidentul cu cizmulițele roșii. Se făcea că mă mutasem cu omul meu la casa noastră. Și, ca toți cei care ajung la faza asta, și noi ne doream un pat. Nu orice pat ci unul mare, mare și tapitat și alb. Pe vremea aia un astfel de pat costa o avere. Noi aveam cam o pătrime din averea cu pricina și încă nu știam că visele ne vor fi spulberate odată ce vom fi intrat pe ușa magazinului. Am pășit deci cu speranță înăuntru și am înlemnit de-a dreptul când am văzut fix patul la care ne-a stat nouă capul cam de când ne-am cunoscut. Era PERFECT pentru noi! Eticheta aia, bat-o vina, dacă n-ar fi fost acolo…nimic din cele ce au urmat nu s-ar fi întâmplat. Dar era. Se legăna mândră de colțul din dreapta-sus și avea înscris pe ea un preț care ne-a lovit în moalele capului. Ne-am mai uitat puțin la el și apoi…“Ei hai, că nici nu-i chiar așa de mișto, zice omul. Da, da, uite și marginea aia, cred că te cam împiedici de ea, nu? zic și eu (știți voi, vorba aia cu strugurii care sunt acri). Și, până la urmă, de ce ne-am dori un pat alb? Da…hai mai bine să ne uităm la comode! Că ne trebuie și o comodă și o măsuță. Că saltea avem și pat…ne-om face noi, pe undeva, pe comandă.“ Cum înlocuirea patului perfect nu ar fi fost o opțiune în clipa aia, ne-am îndepărtat din zona paturilor îndreptându-ne, de necaz, spre comode și, abătuți și descurajați, am luat în loc de pat, cea mai urâtă comodă ever pe care încă o avem și care, din când în când ne amintește de patul PERFECT, pe care nici acum NU îl posedăm.

Dar nu-i bai, că vine ea, aniversare de nuntă, și anul ăsta. Și, cine știe? Poate mai fac vreo vrăjitorie și dreg nefăcuta din trecut. Și dacă ar fi să aleg acum, ia priviți voi, dragii babei, ce de variante minunate aș avea! Paturilea astea de le vedeți sunt toate de la MobDeco. Favoritul meu, în clipa asta, este acesta:

Pat-tapitat-cu-piele-naturala-piele-ecologica-stofa-BLANCHE-124_3.1 Pat-tapitat-cu-piele-naturala-piele-ecologica-stofa-MESSINA-80_23.1 Pat-tapitat-cu-piele-naturala-piele-ecologica-stofa-MONROE-80_31.2 Pat-tapitat-cu-piele-naturala-piele-ecologica-stofa-REESE-124_4.1 Pat-tapitat-cu-piele-naturala-piele-ecologica-stofa-ROBIN-124_2.1 Pat-tapitat-stofa-LANA-75_YLWS-33.1

Pat-tapitat-stofa-DIXIE-75_YLWS-36.2

Și, pentru că tot am în draft un articol despre cum poți înveseli o canapea gri, banală,, să vă arăt și niște canapele vesele din naștere:

Canapele-stofa-JEWEL-107_F2068.1

Canapeaua asta adorabilă de la MobDeco este de fapt un colțar modular, pe numele lui JEWEL, care poate fi configurat în multiple feluri și care, prin posibilitățile cromatice și prin formele sale boeme poate redefini complet un living.

Canapele-stofa-AMADEUS-107_12.1 Canapele-stofa-Happy-81_D060.1 Fotoliu-extensibil-JOLLY-90_2528.7

Apropo de paturi, vă mai zic doar atât: fiți cumpătați și luați-vă patul care vă place ca să nu vă pară rău. Comode, mese sunt multe, dar Patul e numai Unul. Ăla PERFECT pentru voi :)

Comments

comments

2 thoughts on “Povestea patului PERFECT

  1. Nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla cand va trebui sa imi cumpar un pat. Am toate premizele pentru a ajunge la sectiunea vrajitorii in cautarea perfectiunii.
    Al doilea pat imi place la nebunie, cu toate ca nu cred ca e cea mai practica optiune…then again, cand m-am remarcat eu pentru spiritul meu practic? :)

    1. Al doilea seamana foarte mult cu patul de care povesteam. Nu vad de ce nu ar fi practic…cum ziceam, intr-o vreme era patul PERFECT :) asa ca nu-i vad niciun defect :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *