3 activități creative de făcut în orele de caniculă

Vine vara bine-mi pare, hai să ne ferim de soare! Ăsta pare a fi motto-ul primelor zile de caniculă, cel puțin în ce mă privește. Și pentru că trebuie să le conving și pe copilele mele că e mai bine așa, cum zic eu adică, sunt nevoită să găsesc niște activități fooooaaarte interesante cu care să le țin ocupate și mulțumite pe perioada orelor în care este imposibil de ieșit afară, la soare. Cititul, socotitul, scrisul sau joaca de-a tot felul nu par a fi destul pentru că astea se pot face ORICÂND, nu mai pot fi aduse ca ceva nou și foarte interesant. Așa că, iată-mă dându-mă de trei ori peste cap și punându-le față în față pe cucuiete cu cele 3 activități menite să le țină departe de soarele de afară.

Prima, și cea mai faină, a fost să facem o ramă pentru poza preferată de la sfârșitul verii. Rama are și un nume: VARA. V-am șocat cu câtă imaginație am avut, nu-i așa? 😀

Am adunat o groază de materiale și le-am lăsat să aleagă ce vor să lipească pe ramă. Au avut pe masă: pietricele și scoici adunate anul trecut, diverse mici creații realizate din fimo, floricele decorative din sârmă și lac de unghii, mărgele recuperate din tot felul de brățări și șiraguri rupte, panglici și alte câteva mărunțișuri. Au fost încântate să adune, să potrivească și să răscolească tot ce le-am pus la dispoziție! După ce au ales, le-am ajutat să le lipească și…iată rama!

IMG_3772_1

IMG_3775_2

Trebuie să vă mai spun că eu am folosit super glue Moment, care lipește incredibil de bine! Atât de bine încât dacă nu mânuiam cu grijă îmi lipea și degetele de tub într-o clipită! Am lipit în 5 minute cam tot ce vedeți pe ramă. Și scoici, și pietricele, și nasturii cu formă neregulată din fimo, tot. Dar, țineți minte: nu-i treabă de copii! E musai să faceți voi partea asta, că altfel veți găsi copiii lipiți de ramă.

IMG_3779

IMG_3788

A doua activitate care le-a plăcut mult a fost desenatul/pictatul cu creioane acuarelă. E nevoie de un pic de răbdare ca să iasă ceva frumos, dar tocmai asta era și ideea: să le dau de făcut ceva ce necesită timp :) . Am descoperit recent creioanele astea și pot spune că, pentru o vreme, au fost în topul preferințelor ce categoria lor de instrumente pentru pictat, desenat, făcut colaje.

IMG_3771

Ei bine, al treilea episod a fost unul…să zicem aproape reușit. Folosind a super glue-ul Moment (cu care, btw, se pot câștiga niște lingouri de aur în perioada asta – vedeți, de vreți, pe pagina lor de facebook)), mi-am amintit că de mult voiam să le fac fetelor un glob de sticlă. Știți, din ală din magazinele de suveniruri. Îmi trebuia doar un borcan și un personaj care să (vrea) fie sacrificat. Gasit-am borcanul, personajul un pic mai greu și ne-am apucat de treabă. Personajul nu s-a lăsat ușor și a trebuit să-i ridicăm o mână ca să încapă în borcan (sună mai degrabă a film horror, știu). L-am lipit bine de capacul borcanului, am umplut borcanul cu apă și am adăugat niște sclipici sperând că astfel va intra, acolo în globul nostru, și stropul de magie necesar. Nț, nț. Niciun strop de magie. Odată borcanul închis, biata pisică din setul de hello kitty, arăta ca și cum ar striga după ajutor și ar vrea să fie numaidecât salvată. Ceea ce aproape că s-a și întâmplat pentru că fetele au continuat povestea și au adus un personaj-prinț care a făcut și a dres așa cum fac prinții prin povești.

IMG_3766

IMG_3782

IMG_3785

Globul, după cum vedeți nu ne-a reușit prea bine, dar eu mi-am atins scopul chiar și așa. Și, cine știe, poate mai lipim vreo figurină de capacul unui borcan, doar așa, de dragul jocului :)

Comments

comments

2 thoughts on “3 activități creative de făcut în orele de caniculă

    1. Iti dai seama ca eu de cate ori vad borcanul prin casa mor de ras :)) Chiar mi se pare ca personajul striga dupa ajutor :))
      Rama arata foarte dragut si cred ca voi mai face vreo doua pentru ca am doua cutii cu tot felul de mici lucrusoare cu care nu stiam ce sa fac (dar nici nu prea voiam sa le arunc) iar asta mi se pare o utilizare tare potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *