Chic Bites – Jeleu de portocale. Versiune homemade

Jeleu am făcut de două ori. O dată de afine (plus încă un fruct pe care nu mi-l amintesc) și acum, jeleu de portocale. Prima dată nu a ieșit chiar grozav, dar nici nu prea avea cum, pentru că am facut totul după ureche. Acum am urmat o rețetă de jeleu și mi-a ieșit, zic eu, exact așa cum trebuia.

Nu sunt necesare multe ingrediente pentru jeleu. E suficient să avem un sucul rezultat din stoarcerea unui fruct (sau mai multe), zahăr sau miere și, ingredientul magic, gelatina. Eu am folosit gelatină cumpărată de pe Iherb pentru că mi se pare mai ok, dar cred că merge și cu altfel de gelatină. Gelatina are multe beneficii, puteți citi despre asta în acest articol. Dezavantajul pe care eu i l-aș atribui este că poate lăsa un gust aparte în gură și, uneori, senzația că a „picat greu la stomac”.  Dar, se trece peste asta, iar plăcerea de a putea face jeleuri acasă, ca alternativă sănătoasă la jeleurile care se găsesc prin magazine, merită încercarea. Și dacă vă place, vă asigur că veți mai face, pentru că procesul este foarte simplu.

Ingrediente:

  • o cană mare cu suc de portocale
  • 1-2 linguri de miere
  • 5 linguri gelatină

Puteți încerca și cu mai puțină gelatină, dar e posibil să nu se întărească compoziția suficient.

Încălziți sucul de portocale și mierea astfel încât să se topească aceasta din urmă. Amestecați bine și opriți focul. Adăugați gelatina, câte o lingură pe rând, și amestecați viguros pentru ca gelatina să nu se formeze cocoloașe. După ce aceasta s-a dizolvat complet, turnați compoziția în forme (cel mai bine e să folosiți un vas de sticlă, dreptunghiular, ca apoi să puteți tăia forme frumoase, pătrate sau dreptunghi; eu așa am făcut prima oară, acum am încercat cu forme de silicon). Băgați la frigider și lăsați cel puțin o oră înainte de a tăia. Și, gata jeleul!

decorette-jeleu-de-portocale

Comments

comments

4 thoughts on “Chic Bites – Jeleu de portocale. Versiune homemade

  1. Recomand tuturor reteta si iti multumesc tie pentru ca ai impartasit-o cu noi! Este fenomenala, iar copii ma roaga sa le fac mai mereu si sotul meu!!! care nu este impatimit dupa dulciuri mereu imi zice “ mai stii cand ai facut jeleul ala bun de portocale??nu mai vrei sa il faci?” sa nu mai zic de prietenii apropiati.. am incercat reteta la petrecerea de casa noua, cand ne-am mutat in Cosmopolis si am vrut sa incerc cateva lucruri noi.Am incercat si au prins! Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *