Evenimente gastronomice și alternative în Transilvania

Deasupra unor sate din Transilvania plutește așa, un aer respirat parcă doar de les connaisseurs. Le simți prezența, știi că vin să vadă, să simtă, să (re) trăiască anumite experiențe unice și specifice locului. Nu sunt numai străini, sunt și de-ai nostri destui care caută să se vindece de stresul zilnic al acestor timpuri prin astfel de alternative tămăduitoare pentru suflet.

La Hosman, la Moara Veche, este un astfel de loc în care, dacă ajungi, de cum treci de poarta casei vechi, regăsești un spațiu binevoitor și sincer care te lasă să îi simți toată puterea lui vindecătoare.

Evenimentul la care am ajuns noi a fost un târg meșteșugăresc desfășurat în curtea casei în care funcționează Moara Veche.

Nu e nimic ieșit din comun acolo. Nimic ce n-ai mai văzut. Dimpotrivă. E familiar, deshis, cald, primitor și simplu.

targ-mestesugari-transilvania3 targ-mestesuguri-transilvania targ-mestesugari-hosman targ-mestesugari-lana moara-veche-hosman moara-veche-din-hosman targ-mestesugari-transilvania decorette-targ-mestesugari-transilvania hosman-moara-veche decorette-targ-mestesugari-hosman decorette-atelier-olarit-transilvania decorette-atelier-olarit-transilvania1 decorette-atelier-olarit

În drum spre Hosman am văzut circulând și bătrâna Mocăniță din Valea Hârtibaciului. Și ea, admirată și curtată tot de același gen de public pe care l-am regăsit și la Moara Veche.

Dacă v-am făcut curioși și v-ar plăcea să aflați despre astfel de evenimente găsiți detalii pe site-ul asociației My Transilvania. Ei sunt și cei care promovează turismul prin astfel de evenimente gastronomice (de exemplu, cele numite Transilvanian Brunch sau Picnic în Cindrel). Eu așa am ajuns la Hosman. Și tare mi-a plăcut acolo.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *