dormitor in stil hotelier

Ai plecat vreodată în vacanță și ai venit acasă dorind un dormitor ca cel în care ai stat, confortabil și chiar puțin luxos? Nu ești singur, dar fii liniștit pentru că cu niște trucuri de design este posibil să-ți transformi dormitorul în ceva fascinant, demn de un sejur de cinci stele.

Când proiectăm casele clienților noștri , sau chiar doar medii individuale, îi întrebăm cum își imaginează spațiul, deoarece fiecare are o idee diferită despre frumusețe. Sunt cei care visează la un mediu detaliat, cei care visează la un loc liniștit, fără mobilier, care lasă loc relaxării, sau cei care încearcă să reproducă atmosfera perfectă pe care se respira într-un hotel. De la lenjerie de pat inspirată de hotel la soluții inteligente de depozitare integrate, acest ghid vă va arăta cum să aduceți experiența hotelieră acasă. Sa incepem!

1 Alegerea patului perfect

Cotemaison

Când proiectați un dormitor de lux în stil hotelier , patul ar trebui să fie punctul focal . La urma urmei, este locul în care îți vei petrece cea mai mare parte a timpului, așa că cel mai bine este să-l faci cât mai confortabil și primitor posibil.

Atunci când  îți alegi patul , optează pentru un model de gamă medie, cu căptușeală moale și țesături luxoase, ușor de curățat. Apoi amintiți-vă că saltelele din spumă cu memorie sunt grozave pentru un confort sporit, ajutând la asigurarea susținerii spatelui. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea ceva superior, luați în considerare investiția într-o  saltea cu suport superior din latex  , care să vă mențină răcoros în timpul nopților toride de vară.

Chairish

Pinterest

În sfârșit, nu uita de pernele ! Adăugați multe, alternând cele moi cu cele pur estetice, dar dacă doriți să adăugați un plus de eleganță, asigurați-vă că le suprapuneți cu altele cu diferite forme și dimensiuni . Și amintiți-vă: materialele de calitate superioară sunt mai drăguțe pe piele, așa că profitați de cearșafuri de mătase sau satin cu un număr mare de fire. Cu aceste detalii, camera ta va arata ca un hotel de 5 stele.

2 Un perete de accent

Alipovadesign

Adăugarea unui perete în spatele sau lângă patul este o modalitate excelentă de a aborda ideea de a dormi într-un dormitor de hotel de lux. Nu trebuie să fie ceva prea complex: uneori un singur tapet , un  panou de lemn sau niște  tablouri   pot fi suficiente.

Suită de hotel Dormitor  

Pentru a face camera mai elegantă și „ca un hotel”, încercați să utilizați materiale precum catifea , pielea sau blana artificială pentru a adăuga textura peretelui dvs. de accent. De asemenea, puteți folosi elemente decorative precum oglinzi , fotografii înrămate sau lucrări de artă pentru a oferi camerei un plus de lux.

interior Jenniferlaura

3 Iluminarea ca confort elegant

Nu uita niciodată de iluminat, atât în ​​dormitorul tău, cât și în toate încăperile casei tale! Pe parcursul proiectului de renovare a unui apartament pregătesc mereu desene executive pentru clienții mei, unde poziționez punctele de lumină, hotărând în prealabil tipul de lampă, care să fie atent studiate în funcție de nevoi.

Pentru a crea atmosfera perfectă pentru camera dvs. de hotel, puteți alege dintre diverse opțiuni de iluminare: de la lămpi cu pandantiv la lămpi de podea, cu lumini de citit care fac din spații colțuri cu adevărat intime, 

Combinațiile de lumină , adică atmosferă, lumină ambientală punctuală și lumină de accent, vor da imediat acel aer clasic de hotel care te va face să visezi fără măcar să închizi ochii!

Nu ne putem petrece restul vieții călătorind, dar putem aduce același lux și confort acasă cu noi. Crearea stării de spirit prin iluminare este cheia!

Lumină suficientă

Pentru a face camera dvs. să arate ca o cameră de lux, începeți prin a vă asigura că iluminarea este la egalitate. Lumina naturală este, evident, cel mai bun lucru, deoarece creează acea căldură la care nicio sursă artificială nu va putea vreodată să aspire, așa că lăsați soarele să intre și alegeți două perechi de cearșaf, mai deschise și mai întunecate! Investește în  perdele de calitate care lasă suficientă lumină, oferind totuși intimitate.  

Iluminarea slabă, dar suficientă , este întotdeauna cea mai bună alegere: încercați să combinați mai multe straturi de lumină care amestecă tonuri calde și reci pentru a defini o atmosferă primitoare, fără reflexe ascuțite și enervante. Gândiți-vă, de exemplu , la lămpi de noptieră, lampi de perete, candelabre decorative și lămpi de podea: toate se vor reuni pentru a crea un mediu relaxant.

Klein Wonen

Dimmer lumini 

Răsfățați-vă cu un plus de lux adăugând o atingere finală: butoanele de dimmer, adică reglarea cantității de lumină. Nu numai că sunt convenabile pentru pornire și oprire, dar vă vor oferi și libertatea de a regla fluxul în funcție de atmosfera pe care doriți să o creați.  

Behancek

4 Accesorizați cu textura

Întotdeauna spun asta clienților mei, când ajungem să definim detaliile post-renovare, adică  atunci când accesorizăm o cameră , oricare ar fi ea, textura este cheia completării aspectului . 

Într-un hotel de lux, cuverturile moi și pernele contrastante adaugă căldură și confort spațiului de altfel aerisit și banal. Un covor mare cu un model neutru sau îndrăzneț poate aduce culoare și definiție unei zone, ajutând în același timp la izolarea unei podele reci.

Adăugarea de textură nu numai că face ca o cameră să se simtă exclusivă, ci poate oferi și iluzia unui spațiu și mai mare.

Instagram

Pinterest

Accesorii și mobilier moale

Mobilierul moale , cu  linii rotunjite, fără margini, în nuanțe de crem sau alb poate ajuta la transformarea unui dormitor obișnuit în ceva cu adevărat special . Investește în țesături precum catifea pentru perdele și perne și alege o tăblie tapițată pentru a face patul mai primitor și adaugă elemente decorative precum ciucuri sau franjuri pentru un plus de lux.

showroom kdr

Lenjeria fină îmbrățișează perfect orice design: cearșafurile, pilotele și fețele de pernă sunt esențiale pentru acea experiență de cinci stele . Alegeți lenjerie de pat cu număr mare de fire, cu buzunare adânci și pilote confortabile.

Pinterest

5 Adăugarea unei note de verde

Adăugarea unei note de verdeață pentru a vă transforma dormitorul într-un loc senin, plin de oxigen este modalitatea perfectă de a-l face să se simtă mai mult ca o cameră de hotel. Chiar dacă nu ai mult spațiu, poți include totuși plante de apartament și vaze cu flori proaspăt tăiate.

Plante în ghiveci

Plantele sunt excelente pentru îmbunătățirea calității aerului, pentru eliminarea toxinelor din aer și pentru a adăuga frumusețe unei camere. Încearcă să așezi câteva plante în ghiveci în cameră, cum ar fi sterlizia sau monstera, așezându-le pe podea sau pe mese pentru un plus de verdeață.

Casa si gradina

6 Setați starea de spirit cu culoare

Setarea paletei de culori potrivite este o modalitate excelentă de a crea un dormitor luxos în stil hotelier. 

– Culorile bogate și calde fac camera să se simtă confortabilă și primitoare

–  Albastrul și griurile reci pot fi folosite pentru a crea o atmosferă relaxantă . 

Pentru a crea un impact maxim, puteți alege note îndrăznețe de culoare pentru pereții de accent, dar și tonuri neutre care echilibrează și oferă echilibru.

Domino

Se amestecă și se potrivesc

Nu vă fie teamă să experimentați  cu o varietate de culori – s-ar putea să descoperiți că vă place aspectul anumitor nuanțe atunci când sunt combinate. Nu uitați să nu exagerați: dacă nu doriți să riscați să faceți o greșeală, rămâneți la nuanțe clasice, cum ar fi albastrul intens și gri.

decor Elle

De asemenea, puteți adăuga puțină strălucire folosind accente metalice precum lămpi de bronz sau auriu, perne contrastante și candelabre asemănătoare lucrărilor de artă. Cheia este să amestecați și să potriviți culorile, astfel încât să se amestece bine împreună, fără a fi prea copleșitoare.

Similar Posts

Lasă un răspuns