How shabby chic can you go?

Există case pe lumea asta în care pur și simplu nu aș putea sta. Nici măcar o clipă. Sigur, nu vorbesc de acele locuințe care nu se pot încadra în categoria ”locuință” conform criteriilor marii majorități. Adică exludem din start corturile indienilor, cocioabele de orice fel, căsuțele din copaci (deși unele dintre ele sunt tare drăguțe și chiar romantice, n-aș putea supraviețui gândului că tot felul de chestii umblătoare din copac ar putea să ajungă în patul meu) sau alte asemenea așa zis locuințe. Dar, în afară de astea, chiar sunt case în care nu m-aș simți bine.

Într-o vreme eram foarte atrasă de stilul provensal, simplu, original, fără niciun fel de interferență cu alte stiluri. Era stilul meu preferat, aș fi zis că toată viața voi visa la case de acest gen. Apoi am trecut la stilul rustic și foarte rustic, după care am ajuns să-mi placă locuințele minimaliste. Nu vă imaginați că-s o fire nestatornică, toate astea s-au întâmplat în decurs de vreo 15 ani, deci aș putea zice că am avut chiar relații de lungă durată cu fiecare dintre stiluri 😀 .

Acum ceva timp a apărut acest stil numit shabby chic despre care eu încă nu știu ce să cred. Unele dintre combinații arată extraordinar, altele sunt atât de romantice și de girly că mi se face rău. Și mai există și riscul să o dai în kitch. Cineva îmi zicea o dată că cu stilul un stil clasic nu ai cum să dai greș. Ei bine, mi se pare că în cazul acestui shabby chic greșeala te așteaptă după fiecare…pernă.

Și pentru că ce-i prea mult strică, zic să nu mai lungesc vorba și să vă spun că pentru a putea identifica unde mă plasez eu vizavi de acest stil, am luat câteva exemple, le-am pus aici și acum urmăresc atent reacția inimioarei mele. Așa, ca și cum le-aș așeza pe o scară. Și unde i-o place ei mai mult, acolo mi-s.

b35c62df54e94351f70357c554b8445c

Acceptabil. Poate un pic prea mult scaunele cu candelabrul împreună.

600eb3b6b7c2c807224403a69350ecc2

Superb! Ador combinatia asta intre vechi și nou, feminin și masculin.

shabby-chic-decorating-ideas-051

Cam mult pentru mine. Nu.

shabby-chic-decorating-ideas-37

Intim. Pur. Șic. Da.

shabby-chic-decorating-ideas-33

Mult prea mult.

shabby-chic-decorating-ideas-26

Multicel :)

shabby-chic-decorating-ideas-023

In afară de scaun n-aș lua acasă nimic.

shabby-chic-decorating-ideas-015

Da. Chiar și fotoliul cu trandafiri. Da.

shabby-chic-decorating-ideas-10

No way.

Shabby-Chic-Art-Ideas-Interior

Am zis deja la ceva mult prea mult? Atunci asta pentru mine este de neconceput.

shabby-chic-decorating-ideas-006-500x500

Da. Less is more, aș zice.

Oricum, fiind mai mulți de da, aș putea concluziona că inimioara mea e fericită când vede case în stilul shabby chic. Dar, se pare că îi place echilibrul și dacă-s prea multe elemente din acest stil amestecate, zice pas.

Vouă? Cât de shabby chic vă place?

foto: I heart shabby chic, shelterness, my home style, shabby chic

P. S. Aici și aici găsiți informații despre cea al cărei nume, conform Huffington Post, este sinonim cu sintagma shabby chic.

Comments

comments

One thought on “How shabby chic can you go?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *