Home tour – Farm house

Se pare că iar am probleme cu unele sintagme din engleză. Farm house….cum să-i zic în română ca să sune bine? Casă de la țară? Casa aferentă unei ferme? Casă țărănească? N-am știut, așa că i-am zis și eu, ca și ei, farm house.

Cum ziceam și în postul despre culori, cred e foarte important când decorezi sau când te apuci de amenjat o casă sau o încăpere, să ții cont de ce vrei să simți pentru că nu întotdeauna ce îți place într-o revistă sau într-un showroom ți se va potrivi. Atunci când va trebui să vezi zi de zi lucrul considerat minunat la vedere lui într-un magazin sau să locuiești într-o casă decorată într-un stil frumos, ”ca în reviste” dar care nu te reprezintă pe tine, s-ar putea să îți dorești să te fi gândit mai bine întainte. Mie de exemplu îmi plac foarte mult casele minimaliste dar nu aș putea niciodată locui într-o astfel de casă. Aș simți cu siguranță că îmi lipsește ceva. Oricât aș aprecia ”curățenia” acestui stil, la un moment dat aș simți nevoia să-mi scot de prin dulapuri toate mărunțișurile care-mi sunt atât de dragi și pe care îmi place să le văd zi de zi. Așadar, ideal e să știi de la început ce stare vrei să-ți transmită acea încăpere sau casă.

Sunt case care reușesc să transmită foarte ușor o anumită stare. Nu doar proprietarilor ci și musafirilor sau celor care trec pragul casei doar virtual. Și mai sunt case al căror mesaj e mai subtil.

Casa din această postare se încadrează în prima categorie.

DSC_0821

Casa aparține unei familii din Lousiana și parcă toate detaliile strigă ”familie”, ”viață simplă”, ”iubire”.

DSC_0814

DSC_0894-1 DSC_0897

DSC_0902

DSC_0384

white countertops 7_thumb[2]

Deși e un pic prea mult alb și sunt prea multe obiecte antichizate și vintage pentru gustul meu, nu pot să nu remarc că e o casă care exprimă bucuria de a trăi iar asta îmi place.

foto: Buckets of Burlap

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *