Ceramica Rina Menardi

Dacă ar fi să aleg o singură categorie de obiecte de decor de care nu m-aș putea despărți aceasta fi categoria obiectelor din ceramică și sticlă. Da, știu, poate nu intră chiar în aceeași categorie, dar dintre astea chiar nu aș putea să aleg. Să zicem însă că in final aș alege obiectele din ceramică datorită diversității lor.

Varietatea obiectelor de decor din ceramică este atât de mare încât îmi e tare greu să cred că există cineva care să nu găsească măcar un obiect, un producător sau un tip de ceramică pe placul său. Poate nu-i place ceramica de Horezu dar o găsește frumoasă pe cea de Corund. Poate nu-i place nici cea de Corund și nu-i place în general cea românească dar îi place cea austriacă, de Gmunden de exemplu. Sau belgiană. Sau poate cea italiană.

 

Eu am descoperit zilele astea un producător, pe numele lui Rina Menardi și nu pot să nu vă împărtășesc și vouă acest lucru.

 

E_14 E_37 E_50 E_54 E_56 E_58 E_59

ceramica rina menardi

 

Mi se par încântătoare aceste piese. Sunt inspirate din natură iar culorile, formele și textura ceramicii mă trimit inevitabil cu gândul la olăritul clasic, the real thing, ca să zic așa. Iar asta îmi place. Acum câtiva ani am avut norocul să merg la un domn care făcea niște obiecte din ceramică minunate și care, spre bucuria mea, m-a lăsat și pe mine să încerc să creez ceva la roata lui. De fap ăsta a fost și scopul pentru care am ajuns acolo. A fost o experiență aparte pe care tare mi-aș dori să o repet. Din păcate nu-mi amintesc nici satul în care am fost și nici cum îl chema pe domnul respectiv. Dar spre bucuria mea am aflat de Scoala de la Piscu , pe care cândva o voi vizita.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *