Magazine online care îmi plac

Din primele rânduri simt nevoia să spun că, așa cum zice și titlul, acestea sunt magazine online pe care le-am descoperit și care îmi plac. Nu există niciun fel de relație de afiliere sau vreun câștig din partea mea. Sunt pur și simplu magazine străine, peste care am dat întâmplător sau cautând ceva anume și despre care cred că poate ați vrea să știți si voi. Dacă nu pentru altceva, măcar pentru a vă inspira.

Așa cum sunt magazine de home decor, de obicei aruncate pe câteo străduță, în care atunci când intru simt că am pășit pe un tărâm magic, sunt și magazine online care îmi lasă aceeași impresie. Și window-shopping-ul online are avantajele lui. În primul rând, te gândești de două ori înainte să cumperi :) În al doilea rând, te poți delecta, cu o cafea în față, cu o diversitate foarte mare se stiluri, obiecte din diferite colțuri ale lumii și diverse tendințe și idei de styling. Dacî în clipa asta mă uit la un magazin de home decor scandinav, cu styling-ul caracteristic acestei zone, în următoarea clipă pot fi într-un mic boutique cu obiecte vintage franțuzești.

Și dacă tot am început să vă zic de stilul scandinav, să vă arăt primul magazin în care îmi place să poposesc. Designshop Denmark.

9311_0

Prețurile sunt cam mari, dar au destul de multe promoții. Varietatea este foarte mare; sunt și obiecte de designer cu prețuri pe măsură, dar se pot găsi și piese drăguțe la prețuri (aproape) rezonabile.

Al doilea magazin, și favoritul meu de fapt, este Bodie and Fou.

 

2475-3

Design, fashion, inspiration. Asta zic ei despre ei înșisi, iar eu recunosc că, datorită prețurilor mari, magazinul ăsta este favoritul meu doar ca sursă de inspirație. Nu știu dacă voi ajunge să comand de la ei în curând, oricât de tare mi-aș dori :) Dar, pentru stylingul deosebit, le trec pragul cu mare plăcere.

 

Un magazin cu prețuri mai aproape de normalul meu, este Indiska.

516f164483a6f

Multe obiecte colorate, vesele, diversitate. Asta îmi place la Indiska.  Și prețurile, cum am zis :)

 

Un alt magazin cu o mare varietate de produse este El Corte Ingles.

d9972cf7d53d2527c59477fb8e1ff460

Și ultimele dar nu cele din urmă, micile boutique-uri de pe Etsy. Pe etsy găsești orice, inclusiv obiecte de home decor vechi. Sunt zeci, poate chiar sute de astlfel de boutique-uri care vând obiecte vintage, fiecare cu propria politică de vânzare și livrare. Obiectele sunt de multe ori unicate iar prețurile încep de la câțiva euro și merg până la câteva sute sau chiar mii în cazul unor piese foarte valoroase. Eu m-am ”oprit” în două astfel de magazine, dar, cum ziceam, sunt atât de multe de explorat că sigur voi mai găsi și altele care să-mi placă. Unul este CabArtVintage, iar celălalt Cultural pollination.

Un magazin foarte drăguț este și My Home Style din Spania, dar acesta încă nu livrează în România. Pentru inspirație însă, este de vizitat :)

 

d9972cf7d53d2527c59477fb8e1ff460

Până acum n-am cumpărat nimic de pe aceste site-uri, deși am câteva produse pe care le vânez :) (câte farfurii, perne decorative, căni și vaze ar trebui să am dacă aș cumpăra de câte ori văd ceva ce-mi place). Dar chiar dacă nu cumpăr, placerea de a ”mă uita” prin aceste vitrine virtuale este cel puțin la fel de autentică precum trecerea pragului unui magazin de pe stradă.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *