Un dormitor cu…haine de vară

Una dintre încăperile pe care le-am cam ocolit cu decoratul este dormitorul. Și asta pentru că am pornit cu stângul deja de atunci de când am ales să nu îmi cumpăr patul ci să mi-l facă un tâmplar. O greșeală care m-a costat scump pentru că acum trebuie să văd în fiecare zi acea monstruozitate de pat. Dar, am găsit soluția pentru a-l face mai arătos. Chiar zilele astea am aflat și cum se numește ceea ce îmi trebuie. Se cheamă valance în engleză iar traducerea pe care am găsit-o pe net este draperie de pat. Adică e acea husă care se pune pe pat pentru a-i acoperi acestuia picioarele sau eventualele lucruri ascunse pe sub el :) Și care îl face să arate muuult mai bine. Ei bine, asta îmi trebuie. Și trebuie doar să aflu cum se face și cum pune, că din câte îmi dau seama trebuie pusă cumva sub saltea. Dar, cine știe, poate găsesc chiar de cumpărat. Iar când o voi face cu siguranță o să v-o arăt că o să fiu tare fericită și mulțumită!

Iar apoi, după ce voi fi rezolvat această problemă, să vedeți voi câte și mai câte îi voi face dormitorului :). Una dintre ideile pe care le tot văd și care mă atrage din ce în ce mai mult este folosirea unui stativ pentru haine și etalarea pe acesta, la vedere, evident, a unor piese de îmbrăcăminte și accesorii deosebite pentru a avea un rol decorativ. Este o metodă foarte simplă și practică pentru a da o pată de culoare dormitorului și pentru a schimba atmosfera ori de câte ori vreau. Primăvara de exemplu, pot expune pe acel stand rochii înflorate și câteva mărgele colorate. Vara, o să pun lucrurile albe, de in și poate câteva pastel. Și tot așa. Dar, ca să vă faceți o idee, mai bine vă arăt. Cam așa:

 

3dea7b24826f1d556aaea4f6e901722e flyinghousejan-3  traveling-mama-home-008-750x498

 

 

Sau așa:

 

845873cbf1d51339742a82721391f7fb

 

 

91c4908c5ed4b6aec2576548e5c38107

foto: davewirth, tumblrtravelingmama,

Comments

comments

3 thoughts on “Un dormitor cu…haine de vară

  1. Si eu am un stativ in dormitor, involuntar insa nu de dragul designului, ca nu aveam unde sa mai pun hainele in sifonier. Dar ale mele sunt in huse, nu m-am gandit sa le expun. E o idee interesanta!

      1. Eu folosesc un astfel de stativ in holul de la intrare, in loc de cuier si initial chiar asezasem hainele astfel incat sa se vada frumos dpdv coloristic. Din pacate, dupa cateva luni praful a devenit o problema majora chiar daca holul respectiv nu are vreun geam in apropiere….aveam toate hainele pline de praf si a trebuit sa recurg la huse :(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *