Fototapet – da sau nu?

Acum vreo 15 ani am văzut eu primul fototapet. Era în casa părinților unei prietene un fototapet cu un peisaj de toamnă. Frumos tare. Dădea încăperii adâncime și aproape că aveai senzația că intri într-o pădure. Apoi n-am mai văzut în alte case și am rămas cu senzația că era fototapetului s-a dus.

De când am acest blog însă, am dat peste niște imagini superbe care, aplicate pe perete, pot crea o atmosferă specială.

De exemplu, sunt cele care redau peisaje exotice, ca cel de mai jos.

fototapet plaja

via

8-006_Seychellen_Interieur_i-700x700

via Xtdeco

Ei bine, pe mine astea nu mă pot păcăli. Sunt sigură că însă că sunt persoane, care, odată ajunse acasă de la muncă, se pot lăsa în voia propriei imaginații și pot avea parte de niște experiențe casnice grozave în fața acestui fel de fototapet. Poate că nu am eu suficientă imaginație dar pentru mine această iluzie nu funcționează.

Dar, pe de altă parte….un peisaj urban, reprezentând de exemplu niște clădiri din New York sau din Paris, acompaniat de o muzică potrivită (ZAZ, de exemplu, că tot e printre favoritele mele zilele astea) poate crea o poveste în care să mă integrez perfect. Această iluzie, să-i zic așa, ar funcționa foarte bine în cazul meu. Și s-ar potrivi și felului în care este decorată locuința mea așa încât ambianța creată ar fi una destul de unitară și foarte plăcută și credibilă.

fototapet Paris

fototapet-Paris

via

sau de ce nu așa?

2008-04-02-mural

via

Și acest fototapet cu litere îmi place foarte mult. Este mai aproape de stilul nordic în care predomină cromatica alb-negru și de care eu mă simt din ce în ce mai atrasă. E contemporan și totuși are accente retro.

w157710-700x700 fototapet-R10491-9-Rebel-Walls-2-700x700

via

Un alt tip de fototapet care mie îmi poate spune o poveste în care să mă regăsesc este cel romantic, cu motive florale.

fototapet flori fototapet-R12641-6-Rebel-Walls-2-700x700

Multe dintre aceste modele le-am găsit pe magazinul Xtdeco. Varietatea este mare și e posibil să găsiți si voi ceva care să vă placă. Iar dacă aveți în plan amenajarea unei camere de copii, chiar trebuie să dați o tură virtuală prin acest magazin să vedeți ce drăgăleșenii sunt pentru decorarea unei astlfel de camere.

Dacă ar fi să aleg chiar acum un fototapet pe care să-l integrez în decorarea locuinței mele cred că aș alege unul romantic, cu flori. Pentru dormitor, neaparat.

Voi aveți în casă vreun fototapet? Și dacă nu aveți, v-ați pune?

Comments

comments

7 thoughts on “Fototapet – da sau nu?

  1. Asta cu fototapetul clar nu ma prinde de nicio culoare. Dar cum la toate exista o exceptie (gen acea discutie cu gresia in living) imi aduc aminte clar de acea poza pe care ai pus-o pe fb cu norii…acolo presupun ca era implicat fototapet si clar mi s-a parut ca arata genial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *