Home tour – Casă albă cu detalii în stil contemporan

Cum mai spuneam, începe să îmi placă din ce în ce mai mult stilul pe care îl adoptă nordicii atunci când vine vorba de amenajarea locuințelor. De foarte multe ori apelează la combinația alb-negru dar, cum am observat eu, le place și albul mixat cu diverse alte tonuri. Și, sunt adepții stilului contemporan. Treaba asta cu stilul contemporan, pentru o nespecialistă (doar pasionată) ca mine poate fi foarte încurcată pentru că nu-i chiar așa de simplu de recunoscut ca, de exemplu, stilul shabby chic. Norocul meu că e că se pare că ochii mei sunt din ce în ce mai antrenați și astfel pot să plasez cu o marjă de eroare destul de mică o anumită compoziție într-un anumit stil. Dar, sigur o mai dau în bară, fapt pentru care vă rog să mă scuzați și chiar să-mi atrageți atenția atunci când e cazul.

Casa asta albă cu detalii în stil contemporan se află în Suedia și a fost foarte aproape de a fi introdusă în categoria Home envy.

interior contemporan spectaculos

Ceea ce a făcut-o să fie atât de aproape de a fi un Home Envy a fost această zonă de living-dining spectaculoasă.

600x399xVardagsrum-House-06-1-Kind-Design.jpeg.pagespeed.ic.9aTsCT3APD

Mă fascinează cum reușesc unii decoratori (sau chiar proprietari) să îmbine elemente simple, comune, obiecte din IKEA, cu câte un obiect mai special și astfel să creeze o ambianță aparte și surprinzător de unitară.

600x399xVardagsrum-House-08-1-Kind-Design.jpeg.pagespeed.ic.VowgmBKu0H 600x399xVardagsrum-House-10-1-Kind-Design.jpeg.pagespeed.ic.BvZGn0X04Y

Nu știu cât de bine vedeți voi ceasul din acest living. Dacă nu-l vedeți prea bine, aruncați o privire aici pentru că acest ceas este un fel de must-have al oricărei case care se dorește să se încadreze în stilul nordic. Se cheama Ceas Mora (Mora Clock) și are deja o istorie de câteva secole. Desigur, acum este reprodus pentru că, așa cum spuneam, datorită farmecului lui, este foarte apreciat.

600x399xVardagsrum-House-13-1-Kind-Design.jpeg.pagespeed.ic.QLzfo_nrUa 600x399xVardagsrum-House-18-1-Kind-Design.jpeg.pagespeed.ic.AIxPsvi7K5

Ce mult îmi plac aceste mici cotloane de citit! Of, ce încântată aș fi să am și eu unul. Pentru citit și scris pe blog, normal. Și apropo, am ajuns aseară în IKEA (v-am zis că urma să merg după ce m-au convins rafturile Ribba) și am văzut niște suporturi înclinate pentru laptop care cred că-s numai bune pentru cei care nici să se culce nu pot fără laptop. Se recunoaște careva dintre voi în acestă descriere?

600x399xVardagsrum-House-20-1-Kind-Design.jpeg.pagespeed.ic.aSP_nTgPG7 600x399xVardagsrum-House-24-1-Kind-Design.jpeg.pagespeed.ic.nQDhoS1gUf 600x399xVardagsrum-House-28-1-Kind-Design.jpeg.pagespeed.ic.tnsMtl17yz 600x443xVardagsrum-House-12-1-Kind-Design.jpg.pagespeed.ic.gBGtTRpVA7

Despre această terasa acoperită (care cred că are un nume pe care acum nu mi-l amintesc) nici nu vreau să comentez. Îmi dați voie?

Vardagsrum-House-01-1-Kind-Design

Ce îmi place mie tare mult la această casă este felul în care reușește să surprindă. Are încăperi sau zone în care nu s-ar putea face diferență mare între ea și un apartament, dar apoi, după colț, apare ceva atât de încântător și foarte aproape de spectaculos încât te lasă cu gura căscată.

foto: erasweden via onekindesign

Comments

comments

One thought on “Home tour – Casă albă cu detalii în stil contemporan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *