Colecții pe pereți

Nu apreciez nimic mai mult la o casă decât să văd în ea personalitatea proprietarilor. Eu cred foarte mult în efectul benefic, chiar terapeutic, al unui acasă croit pe personalitatea posesorilor. Cred că dacă amenajăm și decorăm locuința așa cum ne dictează inima, cu obiecte dragi și care au valoare pentru noi, vom avea surpriza ca acestea să ne facă să ne simțim bine chiar atunci când avem nevoie. Eu nu aș putea să fiu eu într-o casă decorată doar cu piese frumoase dar care nu au o poveste pentru mine. Sigur că îmi plac multe obiecte, multe stiluri, dar când vine vorba de decorarea casei mele aleg ceea ce mă  emoționează pe mine, ceea ce mă face pe mine să mă simt acasă. Am în casă și obiecte care nu spun neaparat ceva ci sunt acolo doar în scop decorativ (v-am zis doar că sunt fan IKEA, nu?), dar ele completează ambianța creată de celelalte pe care eu le iubesc.

Ținând cont de toate astea mă bucur de fiecare dată când am prilejul să mai remodelez ceva prin casă și să expun mai multe obiecte dragi. Zilele trecute vă povesteam că de ceva vreme căutam inspirație pentru cum aș putea să pun mai mult în valoare micuța colecție de râșnițe de piper ale Omului. Și, contrar la ceea ce ar putea crede mulți, chiar e o colecție tare drăguță, care arată foarte bine.

Iată dovada.

Before and after

Lumina a fost puțin diferită pentru că pozele au fost făcute în momente diferite ale zilei.

Rafturile Ribba sunt foarte ușor de montat și sunt perfecte pentru a expune obiecte mici. Zic că sunt perfecte pentru că sunt foarte simple și nu li se vede sistemul de prindere iar asta contribuie la vizibilitatea lucrurilor care sunt așezate pe ele.

În capătul celălalt al unuia dintre cei doi pereți pe care se află înșirată acum colecția de râșnițe este acestă compoziție alcătuită din niște plăci de ceramică. Sunt niște banale plăci de suvenir luate de pe Okazii (ca și cele de aici de exemplu cu diferența că ale mele nu sunt vechi) dar mie mi se pare că balanseză foarte bine toată imaginea. Aș putea zice și despre astea că alcătuiesc o mică colecție, nu-i așa?

decorare pereti

Mie mi se pare că arată drăguț. Voi ce ziceți?

Comments

comments

7 thoughts on “Colecții pe pereți

  1. Ma bucur ca iti plac. Sunt rasnite adunate de-a lungul timpului, printre ele sunt si primite de la diversi prieteni si ne sunt foarte dragi asa ca ne bucura mult se le vedem tot timpul.
    Asa cum ai vazut sunt si cateva de lemn. Cum le-ai decora?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *