Inspirație – bucătării mici

Am povestit deja una, alta si despre bucătării mici și despre idei pentru organizarea bucătăriei. Cu toate astea subiectul bucătăriei (în special celei mici) și a organizării eficiente în cadrul ei mi se pare aproape inepuizabil. Nu știu cum procedați voi dar eu mereu găsesc ceva ce trebuie neaparat eficientizat în spațiul bucătăriei. Iar următoarea dată când voi amenja o bucătărie (habar nu am când va fi sau dacă va mai fi) sigur voi fi pregătită. Doar pentru asta mi-am făcut acest blog: ca să strâng idei.

Câteva din ideile astea care cred că merită să le țin minte se regăsesc în bucătăriile de mai jos.

Să folosesc spațiul la maxim. Ustensilele de bucătărie agățate pe peretele acela îngust de lângă hotă salvează spațiul dintr-un întreg sertar, nu credeți?

bucatarie mica

Probabil că nu multă lume s-ar fi gîndit să mai insereze o poliță mică între cuptorul cu microunde și suportul de metal de deasupra blatului. Și totuși, suportul pentru condimente pus acolo pare o alegere perfectă.

 

bucatarie mica

bucatarie mica

Masa rabatabilă este  o idee de ținut minte.

Rafturile deshise și polițele de tot felul sunt aproape un must pentru o bucătărie mică. Dacă vreți să vă conving de utilitatea acestora citiți postarea dedicată rafturilor deschise.

 

bucatarie mica

bucatarie mica

 

bucatarie mica

 

Și încă ceva de care mi-ar plăcea să țin cont când voi mai avea ocazia să îmi amenajez bucătăria este importanța și frumusețea albului folosit în bucătărie.

bucatarie mica  bucatarie mica  bucatarie mica

Când am amenajat bucătăria cu greu m-am convins că e bine să aleg un blat alb (și bine că l-am ales pentru că nu îmi pare rău deloc) dar mai mult decât această pată albă nu am putut obține de la propria rațiune. Că se murdărește prea repede. Că arată a cantină. Că se întreține greu. Nu, nu, nu. Acum că am experiența blatului alb știu că nu se întreține așa de greu pe cât s-ar cred și că nici nu se murdărește dacă am grijă cât de cât. Iar ideea proastă că arată ca o cantină acum nici nu mai simt nevoia să o combat. Așa că, probabil, următoarea mea mică bucătărie va avea parte de foarte mult alb. Voi ce ziceți, sunt prea albe cele trei bucătării de mai sus?

foto: pinterest board, skonahem, housetohome

Comments

comments

2 thoughts on “Inspirație – bucătării mici

  1. Depinde de spatiu(marime,luminozitate).Albul e foarte nimerit pe spatii mici,intunecoase.Da senzatia de aerisit,de curat(nu fara a mai face curat :)) ),de simplu,de elegant.Si are si avantajul ca suporta culori vesele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *