Home tour – Casa fermecătoare a unui designer

Postarea de azi a acestei case ține loc și de Color Me Friday pentru că este plină de culoare.

casa cu obiecte vechi

Această casă dovedește că obiectele uzate (nu doar vechi, dar chiar lăsate în forma lor uzată) nu par mereu ponosite ci, dimpotrivă, combinate cu măiestrie, pot crea ansambluri minunate.

Marie-Olsson-Nylander-House-2 Marie-Olsson-Nylander-House-3 Marie-Olsson-Nylander-House-4 Marie-Olsson-Nylander-House-5 Marie-Olsson-Nylander-House-6

Sunt aproape sigură că, văzând acest fotoliu în casa unei bătrâne sau în depozitul unui magazine de antichități, chiar dacă l-aș fi remarcat, aș fi zis pas gândindu-mă doar la cât de greu îmi va fi să-l restaurez. Să-l duc la cineva care să-i schimbe husa, să mai dau bani și pe asta? Neaaahhh. Dar, observ acum, că sunt oameni care văd mai mult de un obiect uzat într-un astfel de fotoliu. Îi văd frumusețea care stă chiar în urmele lăsate de trecerea timpului. E o lecție pe care aș vrea să o învăț, pentru că cine știe ce noroc dă peste mine și mă voi întâlni vreodată cu astfel de obiecte (vreun chilipir pe la vreun târg) și nu voi ști ce comori pot ascunde.

Marie-Olsson-Nylander-House-7-683x1024

Mi se pare fermecătoare această încăpere ce abundă în obiecte vechi amprentate de trecerea timpului. Întotdeauna am crezut că alăturare multor asfel de obiecte încarcă prea mult atmosfera și obosește privirea dar iată că m-am înșelat. Cred că secretul stă în crearea unui spațiu aerisit și în combinarea acestor piese cu mult alb deoarece cele mai multe dintre obiectele sunt în culori închise și au nevoie de multă lumină pentru a nu da senzația de ambianța ponosită și greoaie.

Marie-Olsson-Nylander-House-8 Marie-Olsson-Nylander-House-9-683x1024

Marie-Olsson-Nylander-House-12

Marie-Olsson-Nylander-House-11-682x1024

Ce mult îmi place această combinație de culori! Albastru cu oraj și cu verde: o paletă armonioasă și energizantă.  Trebuie neaparat să ies și eu din zona mea de confort cu bejuri și brunuri că sunt atât de multe mixuri superbe. Aș putea la început să aleg ceva mai puțin îndrăzneț. Poate aș putea să încep cu tonuri de oranj pentru că sunt calde și foarte pozitive. Și aș putea să mă inspir chiar din acestă locuință pentru că in ea se regăsește foarte des această culoare.

Voi vă simțiti câteodată blocați într-o zonă de confort cromatic? Și dacă da, cu ce culoare ați începe evadarea din aceasta?

foto: knstrct

Comments

comments

3 thoughts on “Home tour – Casa fermecătoare a unui designer

  1. Si mie mi-e teama de combinatii: livingul meu tot asa este cu bej, maro-uri mai inchise sau mai deschise, oricum cam monoton. Vreau sa aduc si eu pete de culoare…ma gandisem intr-un timp la galben(cuvertura canapea sau perne sau un covoras sau niste vaze). Dar mi-ar placea si verdele sau albastrul. Plus ca tu vii cu atatea idei incat ma schimb in fiecare zi :).

    1. :)
      Eu de multa vreme visez la combinația dintre culorile neutre (pe care le am deja), verde olive și o anumită nuanță de violet. Dar e totul doar în imaginația mea deocamdată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *