Diverse obiecte faine realizate din tricouri vechi

Eu sunt cea care nu aruncă nimic. Mă știți. Unele haine pe care sunt sigură că nu le voi mai purta (de tipul celor pe care nu le-am mai îmbrăcat de vreo 7 ani) le dau dar altele zac într-o cutie. Desigur, hăinuțele copiilor le dau, dar sunt și din alea câteva, prea pătate ca să fie făcute cadou dar prea dragi ca să ia calea tomberonului, pe care încă le mai țin că cine știe când voi găsi o idee faină pentru ele. Și iată că am găsit idei destule. Unele dintre aceste idei se potrivesc unor materiale mai elastice, de genul bumbacului folosit la tricouri iar altele sunt potrivite pentru a refolosi bumbacul din cămăși. Eu am avut o micuță pijama și o bluză din care am făcut ceea ce vedeți mai jos. Este un organizer pentru creioane, carioci, pensule și alte asemnea.

organizer pentru copii_1

Am cusut (da, chiar ma facut-o!) pe o bucată de fetru roz (cumpărată de la un magazin de hobby) buzunărașe tăiate din aceste materiale. A fost simplu iar rezultatul i-a încântat pe ăștia mici, care, măcar pentru o zi își vor ține în ordine creioanele. Am mai folosit un pic washi-tape pentru a-l decora, dar merge foarte bine și fără, se poate decora cu orice. Și, bineînțeles se poate face și mai mare. Al nostru e făcut să fie agățat undeva dar încă nu am găsit unde.

Cum ziceam, am găsit și alte idei foarte simpatice pentru a refolosi diverse piese de îmbrăcăminte care nu pot avea altă destinație. În titlu am scris tricouri pentru că era prea lung să înșir diverse piese, dar practic se pot folosi tot felul de materiale rezultate din diverse piese vestimentare.

De exemplu, aceste punguțe de cadou adorabile realizate foarte simplu. Găsiți mai multe imagini și tutorialul aici.

pungute de cadou din material textil

Cine are mai multă îndemânare poate încerca să realizeze un astfel de abajur. Eu n-am, asta-i clar. Dacă vă încumetați, aveți tutorialul aici.

abajur DIY

O idee drăguță pentru a refolosi materialele de care dispuneți este să faceți din ele mici flori decorative care apoi pot fi aplicate pe diverse obiecte: pe perne, pe perdele sau…mai găsiți voi utilizări.

44645471118bbe5ce5fcd3207944fa95

Și, una dintre ideile mele favorite este înfumusețarea prin aceste textile a unor borcane sau conserve. Cam așa, că tot e vremea cireșelor.

018_primary

Și încă una, cu tutorialul aici.

rama DIY cu textile

Spor la treabă, dacă o fi!

Dacă însă nu aveți chef de treabă, dar aveți totuși haine pe care nu le mai folosiți, puteți să le donați unor asociații, în cadrul acestui eveniment despre care eu am aflat de pe Facebook.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *