Color Me Friday – Decorațiune DIY cu borcane pictate

 

Așa cum vă povesteam atunci când am încercat să fac un plan pentru cei care sunt mai timizi în relația cu culorile, nu fac parte din categoria celor care folosesc culorile cu mare ușurință. Nici în garderoba mea nu e chiar o explozie de culoare și nici în casă. Când eram în liceu un an întreg am purtat doar negru și albastru închis. Bine, o să ziceți, era și perioada când rock-ul era în floare (cine a trăit acele vremuri, știe!) dar nu cred că asta a fost singurul motiv. Pur și simplu mă simt mai confortabil în preajma culorilor neutre și atunci când folosesc palete cu doar câteva nuanțe.

Primăvara și vara însă, simt nevoia de culoare atât în garderobă cât și în casă și încerc tot felul de trucuri care să aducă culoare dar să nu mă streseze prea tare :). Azi vă povestesc despre unul dintre ele.

De când am descoperit magazinele care vând tot felul de minunății pentru cei care au hobby-uri în domenii oarecum artistice am devenit dependentă de ele. Și, încet-încet, încep să cunosc mai multe materiale, mai multe tehnici și sunt din ce în ce mai atrasă de activitatea de a meșteri diverse mici obiecte cu rol decorativ. Nu am timp (și nici buget) destul pentru câte mi-ar plăcea să fac.

La ultima vizită într-un astfel de magazin am dat peste niște vopsele speciale pentru sticlă (acestea). După aplicare, sticla trebuie arsă în cuptor pentru a se fixa culoarea și pentru a căpăta aspectul dorit. E prima oară când folosesc acestă culoare (și tehnica vopsirii pe sticlă) așa că probabil rezultatul a fost fain doar pentru un începător. Sigur, se pot obține obiecte cu adevărat deosebite (se și găsesc multe astfel de obiecte handmade făcute mult mai profesionst) dar pentru mine experiența a fost grozavă iar borcănașele mele mi se par minunate! Plăcerea actului (aproape) artistic, nu?

Așadar, ce vedeți voi aici sunt trei borcane (foste cu gem), vopsele Vitrea (eu mi-am luat un set cu 6 mici borcănașe cu culori diferite din care am folosit foarte puțin) și sârmă. Sârma este pentru ca borcanele să poată fi agățate dar eu n-am prea avut unde. Cum am făcut: am ales culorile și am picurat din ele în interiorul borcanului. Apoi am tot răsturnat, rotit, învârtit borcanul până ce vopseaua s-a scurs (după bunul plac pentru că prea puțin am reușit să o influențez) pe mai toată suprafața lui. Dacă mi s-a părut că nu-i destulă am mai pus și tot așa până ce am obținut ce vedeți. Apoi am băgat borcanele la ars 40 de minute. Am prins sârma și am așteptat seara.

 

DIY suport lumanari

 

Arătau tare drăguț cu lumânările în ele.

Dar, a doua zi, pe după-masă așa, au ajuns să arate și mai bine în compania unor trandafiri care miroseau demențial.

Borcane pictate_1

 

borcane pictate

So, așa mi-am colorat eu viața zilele astea. Și zic: if I can do it, anyone can!

Să aveți un weekend colorat și cu mult soare!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *