Scaunul cu trei picioare

decorette-scaun-cu-trei-picioaredecorette-scaun-cu-trei-picioare

Sunt foarte încântată de fiecare dată când descopăr interpretări ale obiectelor vechi.  Apreciez actul artistic dar am și un motiv oarecum egoist: mă consolează ideea că, dacă nu voi mai găsi niciodată sau voi găsi la prețuri astronomice variantele tradiționale, vechi, originale ale unor obiecte, voi putea beneficia de frumusețea interpretărilor moderne. Prin asta nu plasez pe locul doi aceste variante noi, dar, recunosc, de cele mai multe ori aș prefera originalul. Cu toate acestea recunosc și mă bucur de creativitate artiștilor și designerilor și îi apreciez că reușesc să ducă mai departe valorile tradiționale.

Scaunul cu trei picioare este un astfel de obiect vechi, cu tradiție care a fost și este încă reinterpretat. Fiind un obiect care se regăsește în cultura mai multor țări  și reinterpretările lui sunt se bucură de o răspândire internațională.

decorette-scaun-cu-trei-picioare

Ce frumos arată mai multe astfel de scaune alăturate, nu-i așa?

decorette-scaun-cu-trei-picioare

decorette-scaun-cu-trei-picioare-rosudecorette-scaun-cu-trei-picioare 8105855709_25004eb399_o

Una dintre variantele mele favorite este cea creată Ruxandra Sacaliș. Este o reinterpretare autohtonă a scaunului cu trei picioare. Creația ei se numește .tri.foi. iar mie mi se pare că arată minunat.

scaun-cu-trei-picioare-tri-foi scaun-cu-trei-picioare-tri-foi

Dacă vreți să cunoașteți mai îndeaproape acest scaun și aveți întrebări cu privire la el, o găsiți pe Ruxandra pe Facebook și la adresa ruxisacalis@gmail.com.

O altă formă creată prin reinterpretare care îmi place mult este acest scaun creat de designerii sîrbi de la Antipod.

decorette-scaun-cu-trei-picioare

De cele mai multe ori este folosit pe post de măsuță sau doar de decor pentru că, în comparație cu toate tipurile contemporane de scaune și fotolii existente pe piață, scaunul cu trei picioare ar putea fi considerat extrem de incomod. Dar, hei, nici pantofii cu toc nu sunt tocmai comozi, nu?

decorette-scaun-cu-trei-picioare

foto: bodieandfou, 79ideastoast.co.ukstilinspirationartnau, pinterest

Comments

comments

3 thoughts on “Scaunul cu trei picioare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *