Infinitea – Un loc magic în București

Pe una dintre cele mai frumoase străzi din București, dincolo de o intrare obișnuită care nu dezvăluie nimic din povestea din spatele ei, într-una din serile trecute, am înțeles-o în sfârșit pe Alice cea din țara minunilor. Vă jur că mă așteptam să sară de undeva acel iepure alb cu ochii mereu pe ceas. Noroc cu adorabila Irina Sirbu care, prin cântul ei, mi-a amintit că sunt în cea mai faină grădină din București, savurez un ceai rece de papaya combinată cu nu mai știu ce (că zău dacă mă pricep la ceaiuri) și ascult bossa-nova. Locul acesta de care vă zic este atât de special încât mi-e greu să cred că cine ajunge o dată acolo poate să nu se întoarcă. Atmosfera pe care proprietarii au creat-o în această micuță grădină este fermecătoare: mese din fier forjat turcoaz înconjurate de zeci de plante, detalii încântătoare și surprinzătoare totodată (e destul să vedeți candelabrul dintre crengile copacilor ca să vă dați seama despre ce vorbesc), tot felul de mici obiecte drăguțe care decorează spațiul și contribuie la acea ambianță de poveste.

Interiorul este decorat cu piese vechi, restaurate cu multă grijă, care, împreună cu obiectele decorative imprimă spațiului un aer sofisticat, dar totodată cald și primitor.

Din păcate, cred că datorită încăntării și a faptului că erau atâtea detalii pe care le-aș fi pozat (în special în grădină), am ratat cele mai multe dintre poze. Ba îmi tremura mâna (nu de emoție, desigur, nici chiar așa), ba trecea cineva pe lângă mine, ba nu eram atentă că mă gândeam ce mi-ar plăcea să aflu de unde a cumpărat proprietarul nu știu ce obiect, ba puneam mâna în fața blițului. Da, asta mi se întâmplă încă; cred că e o o formă de răsplată a blițului către mine pentru cuvintele frumoase pe care le aude de la mine, știind foarte bine că îl urăsc și că nu-mi place deloc să fac poze cu dânsul (probabil pentru că încă nu știu să scot o lumină faină cu el).

Decorette-Infinitea_1 Infinitea_1

Și eu, probabil la fel ca mulți alții, caut locuri unice și autentice. Locuri care să mă facă să mă simt special și specială și în care să mă rup de atmosfera obișnuită a orașului în care trăiesc. Ei bine, Ceainăria Infinitea este un astfel de spațiu. Un spațiu creat parcă pentru a-i ascunde pe cei care, pentru câteva momente, vor să se bucure în liniște de povestea ceaiului, de cărți, de prăjituri și de frumusețea unei grădini aproape fermecate.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *