Poze care inspiră orice gospodină începătoare + prima rețetă pe blog

Experiențele mele culinare de până acum n-au fost deloc conforme cu vestitul clopot al lui Gauss. Definesc experiențe prin încercări de a ieși din rutină. Majoritatea dintre ele se încadrează în două extreme: ori sunt un dezastru, ori sunt considerate mari succese. Acum nu-mi dau seama prea bine dacă-s considerate succese pe fondul unei mediocrități gastronomice căreia îi supun pe membrii familiei  în mod curent sau chiar pot fi numite succese în raport cu ce ar găti o gospodină versată. Pe de altă parte, dezastrele sunt clare; sunt din alea de se lasă cu oale arse până la imposibilitatea de a mai fi folosite, cu mâncare ce nu mai poate fi dreasă cu nimic din lumea asta și cu suspine neputincioase din partea publicului aflat în așteptarea promisului festin și servit în schimb cu banala pâine cu gem. Sau brânză cu roșii, după caz. Dar ca orice aspirantă, nu mă dau bătută ușor și, norocul fiind de partea mea, găsesc de multe ori destulă inspirație cât să îi mai păcălesc o tură cu câte o reușită spectaculoasă. Fiți pe pace, însă! Aici, din când în când, voi prezenta doar reușitele, nicidecum nu veți vedea vreo cratiță adusă în pragul disperării.

Azi însă, vreau să vă arăt în primul rând sursele mele de inspirație. Iar astea sunt, bineînțeles, fotografii pentru că pe mine cu astea mă cucerește o rețetă. Este ca dragostea la prima vedere, s-ar putea zice. Dacă mă zăpăcește poza, mă las ademenită și încerc rețeta. Dacă nu mă inspiră poza, poate să fie cea mai grozavă rețetă din blogosferă dar șansele ei de a fi trecută măcar pe lista de așteptare tot mici rămân. Superficial, știu. Dar trebuie să recunoașteți și voi că, în sfera blogurilor culinare, vorba o poză face cât o mie de cuvinte capătă din ce în ce mai mult sens.

So, here it goes

decorette-cinnabon-andie  decorette-cupcakes-andie

decorette-macarons-andie

decorette-tarte-andie

Pozele de mai sus și bunătățile aferente sunt realizate de Andie, căreia îi mulțumesc mai ales pentru ideile de mâncăruri cu legume la care capitol eu stau destul de prost. Andie tocmai a lansat, împreună cu alți câțiva food-bloggeri o minunată revistă online, VEG. Atenție însă, VEG va da dependență, sunt sigură! Andie, ai milă de noi și pregătește repede următorul număr!

Următoarele poze aparțin Mirelei Niță, autoarea blogului Cadeaux Sucres.

decorette-mere-cadeauxsucres decorette-tort-cadeauxsucre

De ce mi se par mie toate pozele astea speciale? Pentru că transmit o stare. Romantică, nostalgică, visătoare, sau alte câte și mai câte. Și pentru că imediat după ce le văd, de cele mai multe ori, în decurs de câteva ore, maxim o zi, două, pun mâna pe lingurile de lemn, cuțite și ce o mai fi și mă pun pe încercat. Ce-i drept, setup-ul nu-i același, nu am recuzita, inspirația, răbdarea să așez chiar toate elementele în cadru așa cum o fac aceste doamne, dar, odată minunata imagine întipărită bine pe retină, starea e instalată destul, iar gustul face doar ca aceasta să devină mai puternică. 

Dar, să vă mai arăt.

Pozele de mai jos aparțin Antoniei, autoarea blogului Dulcegării culinare. Vi se pare și vouă că spun o poveste, nu-i așa?

decorette-napolitane-dulcegarii-culinare decorette-prajitura-dulcegarii-culinare decorette-pui-la-cuptor-dulcegarii-culinare

OK, acum că v-am arătat ce mă face pe mine să visez la bunătăți, vă spun și că aș vrea să introduc o nouă rubrică, să zicem, Chic Bites, în care să povestim despre delicioșenii. Și prima rețeta va veni fix…marți :)

Să aveți un sfârșit de săptămână minunat!

Comments

comments

7 thoughts on “Poze care inspiră orice gospodină începătoare + prima rețetă pe blog

    1. Ok, marturisesc: am incercat macarons de la Andie si mi-au iesit niste fursecuri romanesti de toate minunatia. Foarte bune de altfel, dar fara nicio legatura cu desertul regal. Dar nu ma las :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *