Chic bites – Clătite săculeț cu ciuperci și bacon

Mare amatoare de clătite mai sunt eu! Iar acum ceva vreme le-am descoperit și pe cele sărate și de atunci, măcat o dată pe lună, întră și ele în meniul nostru. Clătita cu ciuperci și bacon mi se pare regina clătitelor sărate. Că regele-i cea cu somon și cu brânză de capră. Dar deoareace regele e mai fandosit și se lasă văzut mai rar, azi vă povestesc despre regină.

decorette-clatite-ciuperci-bacon1

Pentru trei astfel de clătite-săculeț aveți nevoie de: 10-12 ciuperci champignon medii tăiate bucățele foarte mici, o lingură de ceapă tocată, un ou, o lingură de brânză telemea, câteva feliuțe de bacon, o lingură de smântână, sare, piper, ulei și trei fire lungi de pătrunjel. Plus aluatul de clătite pe care îl faceți așa cum nu mă îndoiesc că știți. Puteți adăuga în aluat un pic de sare și chiar și condimente dacă vreți. Eu am folosit făină integrală și de aceea clătitele mele sunt mai moi. Din aluatul făcut in făină albă se pot face clătitele un pic mai tari și atunci și săculețul capătă o formă mai definită.

Umplutura am făcut-o așa: am călit și apoi fiert în suc propriu ciupercile împreună cu ceapa vreo 10 min. Am amestecat bine oul cu smântâna și cu telemeaua și le-am adăugat în tigaie, peste ciuperci, punând totodată și sarea și pieprul. Am amestecat bine, bine și le-am mai lăsat pe foc încă vreo 5 minute. Trebuie să rezulte o compoziție omogenă, destul de groasă, care se poate oarecum întinde pe clătită. Am prăjit și bacon-ul și… cam atât cu gătitul.

În mijlocul unei clătite am așezat o lingură plină (cu vârf adică) cu compoziția de ciuperci (poate chiar două dacă e clătita mare) și am întins-o lăsând marginile clătitei, cam de trei degete, goale pentru a putea fi ridicate. Am așezat deasupra și feliile de bacon și apoi am ridicat și adunat încet marginile formând un săculeț pe care l-am legat la gură cu un fir de pătrunjel :)

Clătitele cu ciuperci și bacon se servesc musai calde.

clatite-cu-ciuperci-bacon decorette-clatite-ciuperci-bacon

Comments

comments

6 thoughts on “Chic bites – Clătite săculeț cu ciuperci și bacon

    1. Uite mie nu-mi plac alea cu Nutella. Deși sunt mare amatoare de ciocolată, combinația asta de clatite cu cremă de ciocolata/alune mă lasă rece.
      Dar astea…da, sunt bune tare!

      1. cred ca daca aduci tot ce e pe lista, o sa ajungi sa umpli portbagajul. dar sunt de treaba, asa ca sunt happy daca te aduci pe tine si nimic mai mult :X

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *