Chic Bites – Brioșe cu banane și afine

Iarna trecută, pe un frig năpraznic, undeva în vârf de munte la o cabană, am aflat și eu în sfârșit ce e aia banana bread. Am făcut de două ori de atunci, de fiecare dată sperând că îi voi încânta pe cei mici cu acest desert aproape sănătos. Nu s-au lăsat convinși dar mi-am zis că e musai să mai fac o ultimă încercare, schimbând ambalajul. Așa mi-am închipuit eu că va avea succes. Și, ghiciți ce? A avut!!!

Așadar, rețeta de azi de la Chic Bites este de fapt o banana bread, în chip de brioșă, aromată cu afine.

decorette-briose-banane-afine

Se freacă untul cu zahărul și cu oul bine, bine și apoi se adaugă făina amestecată în prealabil cu praful de copt și cu sarea. Atunci când această compoziție este omogenă se adaugă și bananele și iaurtul și se mai amestecă până ce se formează o pastă numai bună de turnat în forme. Eu am folosit din nou zahărul melasă dar nu l-aș recomanda de data asta. Cred că ies mai bune cu zahăr brun.

Brioșele se coc la cuptor la 180 de grade, aproape o oră. După ce se scot, se lasă un pic la răcit și se halesc cu poftă.

decorette-briose-afine-banane

Comments

comments

4 thoughts on “Chic Bites – Brioșe cu banane și afine

  1. mda…ce pot sa zic…tortura!!!! :))) tot vreau sa incerc banana bread dar zelul culinar personal nu e atat de mare si nici nu am vazut asa ceva prin meniuri de restaurante. dar ce bineeee sunaaaaaa si cu afineeeeeee 😀

    1. Pentru banana bread nu-ti trebuie zel culinar :) Si pe mine poti sa ma crezi cand vorbesc de zel, că stii că nu-s chiar gospodina innascută :) E ceva foarte simplu si foarte bun.

  2. Arata foarte bine si cred ca este foarte reusita combinatia bananei cu afine. Eu am incercat doar banana bread simpla, asa ca de abia astept sa pun ceva fructe de padure in ea.

    1. Eu am incercat asa ca sa salvez niste afine. Ca am luat mai mult decat am putut manca si ma durea sufletul sa le las sa se strice. Si chiar mi s-a parut reusita combinatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *