Somnul, visele și paturile Hästens

Înainte să încep a lăuda cu înflăcărare vreun pat sau vreo saltea țin neaparat să vă povestesc despre relația mea cu somnul.

Pentru că de când mă știu mi-a plăcut să dorm și mereu am dormit bine, atunci când am aflat că sunt însărcinată, pe lângă îngrijorările naturale privind cum va fi sarcina și cele legate de sănătatea mea și a copilului a mai apărut una, acută, care mă rodea tare. Ce o să mă fac eu atunci când, în toiul nopții, copilul se va trezi și mă va vrea lângă el? Dacă, așa cum dorm eu, nu-l voi auzi? Sau, poate chiar mai rău de atât, îl voi auzi dar voi fi plină de draci că mă va fi trezit? Așa ceva sună inacceptabil în mintea unei mame, dar pe mine cea de atunci, în calitate de femeie care abia a aflat că va avea un copil și căreia orice persoană ce îi disturba somnul îi devenea brusc inamic, acest gând mă înspăimânta teribil. Lunile au trecut, copilul s-a născut iar eu, la fel ca orice mamă, am aflat că nimic nu e mai important pe lume decât propriul odor așa că nopțile în care dormeam dusă opt ore legat s-au dus iar în locul lor au venit acelea în care, cu toată oboseala adunată, mă trezeam cu drag, de câte ori era nevoie, că să alint copilul. Anii au trecut, s-a născut și un al doilea odor, iar eu am uitat de parcă nici n-ar fi fost vreodată acele nopți dormite de la cap la coadă fără întreruperi, de-a lungul patului și nu de-a latul, cu plapumă și pernă proprie, fără ghionturi în urechi și genunchi în burtă. Da, da, mă număr printre acei părinți care practică cu mare plăcere co-sleeping-ul și n-am niciun alt regret vizavi de acest obicei decât pe acela că… nu am patul la care visez!

Așa cum unii visează la vacanțe în Seyshelles, Mexic, Maldive sau alte asemenea superbe destinații exotice care promit relaxare, plăceri desăvârșite și experiențe senzaționale, eu visez la un pat Hästens. Dacă nu cunoașteți aceste paturi vă zic eu: sunt cele în care se odihnesc capetele încoronate ale Suediei. Nu vă îngrijorați însă, nu e nevoie de furișări în vastele apartamente ale vreunui membru al acestei familii regale pentru a avea ocazia de a dormi într-un astfel de pat. Producătorul a avut grijă să le facă disponibile și pentru cei care nu au sânge albastru.

2000T-Ecolo-1©HÄSTENS

Paturile astea de care vă spun sunt realizate manual, din materiale naturale (păr de cal, bumbac, lână) iar producătorul ce le realizează de nu mai puțin de 160 de ani promite cel mai bun somn în cel mai bun pat. Eu una sunt convinsă de povestea acestei familii care și-a propus să îi determine pe cei interesați să conștientizeze cât de important este somnul pentru o viață sănătoasă și fericită și să le livreze un pat care să contribuie la obținerea acestui somn perfect :)

decorette-pat-hastens

Pe mine, mai mult decât faptul că sunt manufacturate (pe care de altfel îl apreciez) mă încântă că sunt realizate din materiale naturale (au chiar și un certificat pentru ecologie, Certificatul Swedish Swan). Și, bineînțeles, îmi imaginez că dacă de 160 de ani fac asta, o fac bine iar paturile lor chiar sunt printre cele mai confortabile din lume. Și mai sunt și suedezi, pe deasupra! Că doar mă știți: sunt din ce în ce mai fermecată de stilul scandinav (design, dar nu numai).

decorette-pat-hastens

Nu-i așa că pare un pat potrivit pentru a practica co-sleeping-ul? Mie mi se pare pefect! Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest termen, ca să nu existe confuzii, simt nevoia să explic: co-sleeping-ul este obiceiul ca părinții (unul din ei sau ambii) să doarmă în același pat cu copiii. E un subiect foarte controversat printre părinți, dar cum acesta nu-i un blog de parenting nu văd niciun pericol de a se crea vreo dezbatere care să sfârșească prost.

Dacă nu sunteți însă adepții acestui obicei, aflați că există paturi Hästens și pentru copii. Și mai au ceva ce mie mi s-a părut foarte interesant: niște saltele (din păr de cal) pentru paturi de bebeluși și de copii, care se pot pune peste patul/salteaua obișnuită. Sunt saltele confecționate numai din materiale naturale care susțin corespunzător corpul copilului, având în același timp o flexibilitate aparte.

 Chambre-enfant-Hästens©HÄSTENS

De sunteți curioși cam cum s-ar dormi în paturile Hästens puteți plănui o escapadă la acest hotel în SüdTirol ori la acest hotel-castel-spa din Ungaria sau puteți oricând face o vizită la showroom-ul Hästens din București.

Iar eu voi visa în continuare la patul meu perfect. Și dacă n-o fi să fie, mă mulțumesc și cu un hamac Hästens :)

Hammock_couple_forest_1352-©Hastens

16a43e2f4a46ae11477d776e0048d1eb

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *