Caii verzi pe pereți și minunatele lor autocolante

De cum i-am descoperit am simțit că trebuie neaparat să-i aduc și aici pe blog. Pentru că sunt foarte încântată de minunățiile pe care le fac și pentru că mi-aș dori să văd în cât mai multe case, sub formă de autocolante, poveștile, brâurile și celelalte ilustrații ale lor. Așa că i-am rugat să ne povestească despre creatiile lor și să ne răspundă la câteva întrebări.

decorette-autocolant-zane

Cum a inceput povestea Cailor verzi pe pereti?

Caii verzi au inceput sa se lipeasca de peretii doritori de putina culoare acum patru ani, iar de atunci si-au facut o gasca mare de prieteni pe care ii gasiti pe site-ul nostru. Initial am inceput cu autocolante insa, incet incet, am realizat si alte elemente de decor pentru pereti , asa am ajuns avem si oglinzi, ceasuri sau tapet. Vor mai urma si alte obiecte pentru ca imaginatie exista insa, din pacate, invers proportional cu timpul de care dispunem.

decorette-autocolant-balon

Cum va place sa va descrieti autocolantele?

Majoritatea modelelor create au o poveste in spate si de cele mai multe ori este una amuzanta, asadar rezulatul final este unul haios si plin de culoare. Ca sa-ti dau cateva exemple, avem porci zburatori cu ajutorul carora expresia „cand o zbura porcul” prinde forma, cei mici pot invata pozitia planetelor fata de soare impreuna cu niste prichindei zglobii, berzele noastre nu pleaca in tarile calde iar vulpile lucreaza in echipa ca sa ajunga la struguri. Bineinteles ca avem si cateva modele ceva mai serioase, insa majoritatea au o doza de umor inclusa.

decorette-autocolant-planetarium

Imi plac foarte mult autocolante cu povesti romanesti. Am vazut ca aveti acum doua. Mai urmeaza si altele?

Da, noua ne plac tare mult povestile autohtone, mai ales ca acum cei mici sunt invadati de productii importate si nu le mai cunosc pe cele cu care noi am crescut .
Nu stim daca vor mai urma si altele, vom vedea!

capra cu 3 iezi (1)-800x800

Braurile sunt incantatoare. Cum de v-a venit ideea de a realiza autocolante cu motive traditionale? Si cum au fost primite de public?

Multumim! Vroiam de ceva timp sa facem cateva modele de inspiratie folclorica insa ideea s-a concretizat ceva mai tarziu. Ne plac foarte mult iile , carpetele, covoarete taranesti si evident, motivele decorative de pe ele. Motivele de pe brauri sunt preluate si prelucrate dupa cusaturi din diferite zone ale tarii.
Au fost foarte bine primite, si am avut chiar si cereri de modele noi.

autocolant-brau-muntenesc

Imi imaginez ca procesul crearii unui autocolant este unul foarte complex. Daca cineva isi doreste o anumita poveste sau are o idee despre o ilustratie pe care si-ar dori sa o vada pe perete, ar putea sa apeleze la voi pentru a o transforma in autocolant?

Noi lucram destul de mult si la comanda. Procesul de realizare, pe scurt, este acesta: primim o descriere plus niste imagini cu locul unde ar trebui amplasat autocolantul, facem cateva schite pe care i le aratam clientului iar apoi  trecem la pocesul de productie efectiva. Schita de mana devine desen vectorial care este apoi taiat si lipit la client acasa.

decorette-autocolant-stele

decorette-autocolant-stinge-lumina

decorette-autocolant-balerina-cai-verzi

In ce directie evolueaza colectia voastra de autocolante? Pregatiti noutati?

Pentru inceputul scolii am pregatit cateva autoclante pentru cei mici. Am realizat un alfabet si cateva modele de orar scolar. Acestea sunt un pic mai speciale, in sensul ca au in componenta un autocolant pe care se poate scrie cu creta iar cei mici isi pot trece programul zilnic pe ele.

decorette-autocolant-alfabet-cai-verzi

decorette-autocolant-orar-tren

Cai verzi pe pereți este atelierul de creație și producție al Biancăi și al Anei unde se desenează și se prelucrează floricele, animăluțe, fantezii, compoziții sau siluete de lipit pe pereți. Dacă vreți să le vizitați, le găsiți aici, la atelier.

Fanteziile create de Ana și Bianca mi se par fermecătoare și simt că păstrează în ele o magie aparte. Cai verzi pe pereți nu înseamnă doar autocolante, sunt și alte produse în magazin, dar autocolantele sunt cele care pe mine m-au cucerit. Mai ales brâul muntenesc, călătoria cu balonul și zânele licurici.
Vouă care vă plac?

Comments

comments

4 thoughts on “Caii verzi pe pereți și minunatele lor autocolante

  1. sunt geniale! imi place ca sunt si funny si aparte fata de tot ce am vazut. ideea cu balerina folosita precum metru e adorabila. am intrat pe site si mi-au placut tare mult oglinzile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *